fbpx
Anunţuri

„FII CONȘTIENT, NU DEPENDENT EDIȚIA A II-A” în perioada iunie –  noiembrie 2023

- comunicat de presă

Comunicat de presă

Asociatia Eliot House desfășoara  proiectul „FII CONSTIENT, NU DEPENDENT EDITIA A II-A” în perioada iunie –  noiembrie 2023.

Proiectul este cofinanțat de bugetul UAT Municipiul Tulcea și  are ca

Obiectiv general

-Campanie de promovare a sanatatii cu scopul cresterii nivelului de informare cu privire la efectele nocive pe care le poate avea consumul de droguri, tutunul si  alcoolul asupra organismului uman

Obiective specifice

  1. a) cresterea nivelului de informare a elevilor si nu numai din scolile mun.Tulcea cu privire la efectele nocive pe care le poate avea consumul de tutun, droguri si alcool asupra organismului uman

b)sustinerea la nivel local, national si international a unei Campanii de promovare a sanatatii (antitutun, antialcool,antidrog)

  1. c) promovarea efectelor nocive pe care le are consulmul de tutun, droguri si alcool in centre din mun. Tulcea in care sunt cazate persoane defavorizate din mun. Tulcea si din Ucraina, Republica Moldova

Dependenţa de alcool, tutun si droguri  a crescut în mod îngrijorător în rândul adolescenţilor dar si a adultilor care au fost surprinsi de Pandemia Covid atat la nivel local cat si international.Nu ne confruntam cu nimic nou. Ar trebui sa ne reamintim despre rolul familiei, al scolii, al societatii in care convietuim. Teoretic, familia si scoala au un rol educativ, ar trebui sa asigure un climat social si un comportament moral corespunzator, dar din nefericire tocmai in spatiul in care credem ca suntem in cea mai mare siguranta apare si tentatia, curiozitatea si mai ales ispita. De acasa porneste relatia de incredere, primele baze despre ce este bine si nu, cum sa ne ferim, cum sa ne protejam, despre asa nu si asa da, tentatii si medii distructive, cultivata apoi in primele ore de educatie civica(cl. III), dirigentie (la clasele V-XII), activitati extrascolare si din viata si experienta traita de fiecare.

Scoala are un rol esential in activitatea de prevenire prin obiectul ei de formare a unor elevi care pot lua decizii responsabile si sanatoase. Fericirea cumparata din dependenta de tutun, alcool si droguri poate fi un miraj caruia este greu sa ii rezisti. FII CONSTIENT, NU DEPENDENT EDITIA A II-A , este un mesaj pe care ar trebui sa il auzim din ce in ce mai des.

Proiectul isi doreste reamintirea acestor cauze si efecte, conștientizarea pericolelor și a efectelor negative semnificative asupra sănătății mintale și fizice, care pot fi generate de stupefiante/substanțe psihoactive, alcool si tutun, este despre dorinta de a informa si a-i face constienti pe cei tineri despre sanatatea lor. Este o campanie de promovare a sanatatii  structurata pe două componente: una de informare – în cadrul căreia elevii/parinti/ profesori  primesc informaţii referitoare la efectele negative ale consumului de alcool, tutun si droguri si tehnici de prim ajutor în caz de urgenţă şi oportunitatea implicării în activităţi destinate de a fi salvat de dependenta.

Proiect finanţat de Primăria Municipiului Tulcea”

 

ASOCIATIA ELIOT HOUSE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE