fbpx
Anunţuri

Finalizarea activităților proiectului „Eficientizarea energetică a blocului de locuit din strada Potcovari, nr. 1, bloc TAVS, Municipiul Tulcea“

Comunicat de presă

Comunicat de presă

Data: 31.08.2023

 Finalizarea activităților proiectului

„Eficientizarea energetică a blocului de locuit din strada Potcovari, nr. 1, bloc TAVS, Municipiul Tulcea“

 

                  Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Tulcea, anunță finalizarea activităților proiectului „Eficientizarea energetică a blocului de locuit din strada Potcovari, nr. 1, bloc TAVS,  Municipiul Tulcea“, cod SMIS 130530.

Proiectul s-a derulat în baza contractului de finanțare nerambursabilă cu nr. 7131 din data de 16.09.2021, semnat între Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Tulcea, în calitate de beneficiar, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar.

Proiectul a fost finanțat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor,  Operațiunea A – Clădiri rezidenţiale.

                  Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe din Strada Potcovari, nr. 1, bl. TAVS, Municipiul Tulcea.

Măsurile de intervenție efectuate asupra clădirii asigură îmbunătățirea eficienței energetice în special prin lucrări de îmbunătățire a izolației termice și hidroizolarea anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu superior, planșeu peste subsol), șarpantelor, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuție a agentului termic – încălzire și apă caldă de consum, parte comună a clădirii tip bloc de locuințe. În urma implementării proiectului s-a urmărit reducerea consumurilor de energie și a emisiilor de carbon.

                Obiectivele specifice ale proiectului au fost următoarele:

 • reabilitarea termică a blocului TAVS situat în Municipiul Tulcea, strada Potcovari, nr. 1, incluzând 28 apartamente din care 26 cu destinație locuință;
 • scăderea anuală estimată a gazelor de seră ( echivalent to CO2/an) cu 43.44%;
 • scăderea consumului anual de energie primară ( kWh/an) cu 43.17%;
 • scăderea consumului anual specific de energie primară pentru încalzire din surse neregenerabile [kWh/m2/an] cu 45.16%;
 • scăderea consumului anual de energie finală din surse neregenerabile [tep] cu 43.61 %.

Rezultate obținute în urma implementării proiectului:

 • Reducerea consumului de energie finală în sectorul rezidențial;
 • Reducerea gazelor cu efect de seră;
 • Scăderea consumului anual de energie primară;
 • Scăderea consumului anual specific de energie.

Valoarea totală a proiectului este de 1.763.001,32 Lei, din care:

 • Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.202.506,89 Lei, din care:

– 613.278,50 Lei, reprezintă valoarea eligibila nerambursabilă din FEDR;

– 481.002,76 Lei, reprezintă contribuția proprie UAT Tulcea;

 • Valoarea totală neeligibilă a proiectului este de 560.494,43 Lei.

Perioada de implementare a proiectului este între 12.01.2018 și 31.12.2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button