Fotbal

Fotbal Liga a IV-a: Săgeata Stejaru, singura echipă neînvinsă din fotbalul judeţean

Duminică, 5 decembrie 2021 s-a tras cortina peste fotbalul judeţean tulcean, în acest sezon cu două serii de câte 8 echipe la start, una dintre ele, Triumf Cerna fiind cea care a declarat forfait fără să joace deloc.

E vorba de Seria A în care Săgeata Stejaru este echipa care a fost, în cele opt meciuri disputate, a obţinut victorii pe linie şi de Seria B în care Granitul Babadag (un meci mai puţin), Viitorul Murighiol şi  Pescăruşul Sarichioi sunt echipele care se vor lupta pentru primul loc în serie probabil până în ultima etapă.

Pe teren propriu, Săgeata Stejaru a făcut un meci fără greşeală contra ultimei clasate, Beroe Ostrov timp de 80 de minute. La scorul 8-0 au fost introduşi pe teren şi Teo şi George Paşata, fii „fraţilor  dinamită” Adam şi Nicea Paşata, al doilea dintre ei fiind pe lista marcatorilor. Abia la 10-0 pentru Săgeata, cu patru juniori pe teren, echipa din Stejaru a primit două goluri, o premieră am spune după o serie de 7 meciuri în care nu a primit mai mult de un gol şi a marcat în medie peste şase goluri pe meci.

Mai greu a fost meciul viceliderului Flacăra M. Kogălniceanu de la Luncaviţa acolo unde echipa gazdă, Partizanul a jucat de la egal la egal prima repriză cu mult mai titrata sa adversară. Ba chiar a deschis scorul şi abia pe finalul meciului a fost nevoie de inspiraţia unui fotbalist pentru care a cântat imnul Champions League, Dorel Zaharia, pentru a aduce trei puncte echipei Flacăra.

În fine, la Horia, echipa Viitorul s-a jucat cu ocaziile aproape tot meciul şi chiar dacă a condus mai mult de jumătate din timpul regulamentar cu două goluri diferenţă s-a văzut egalată pe final de puştii de la Delta Tulcea. Un meci de retragere pentru Aurel Machedon, cu o victorie contra celor de la Delta Tulcea ar fi fost …de pus în ramă, alături de diploma de recunoştinţă oferită de preşedintele AJF Tulcea, Petre Badea celui care a fost simbolul echipei din Horia decenii la rând: Aurel Machedon.

Clasament Seria A

1 A.C.S. Săgeata Stejaru 8 24p
2 A.C.S. Flacăra M. Kogălniceanu 8 21p
3 FC Delta Tulcea 8 13p
4 A.S. Partizanul Luncaviţa 7 7p
5 A.S. Progresul Isaccea 6 5p
6 A.C.S. Viitorul Horia 8 4p
7 A.S. Beroe Ostrov 7 1p

Granitul Babadag a devenit favorita la câştigarea seriei B

Într-o serie în care Pescăruşul Sarichioi părea echipa care va avea parte de un sezon regulat lejer poate şi pentru că Săgeata şi Flacăra urmau să îi fie adversare în play-off, iată că „outsidera” Granitul Babadag are cele mai mari şanse să câştige seria şi să aibă prima şansă la calificarea în play-off.

După ce a câştigat în deplasarea de la Murighiol contra liderului Viitorul, Granitul Babadag a disputat duminică meciul derby contra multiplei campioane Pescăruşul Sarichioi. Un meci echilibrat în prima repriză, terminat cu un avantaj de un gol pentru oaspeţi (gol Marian „Mamau” Bravu) înscris în ultimul minut de dinaintea pauzei. Ferenţ, Dragomir şi de două ori în minutele de prelungiri au înscris în repriza secundă pentru Granitul care a devenit acum favorita la câştigarea seriei.

Lider până la reluarea campionatului este însă Viitorul Murighiol care s-a impus cu scor de set de tenis în deplasarea de la Enisala contra celor de la Heracleea, în timp ce echipa Şoimii Topolog a câştigat tot la scor în deplasarea de la Somova cu scorul de 7-2. În fine, la Slava Cercheză, echipa locală Luceafărul nu a putut trece de Ceres Min Ceamurlia de Jos într-un meci încheiat nedecis, cu scorul de 1-1.

Clasament Seria B

1 A.S. Viitorul Murighiol 9 22p
2 A.C.S. Pescăruşul Sarichioi Junior 9 21p
3 A.C.S. Granitul Babadag 8 21p
4 A.S. Soimii Topolog 8 16p
5 A.S. Luceafărul Slava Cercheză 9 10p
6 A.S. FC Ceres Min Ceamurlia de Jos 9 7p
7 A.S. Naţional Somova 9 3p
8 A.S. Heracleea Enisala 9 3p
Back to top button