fbpx
Politică

George Șișcu, deputat în Comisia Transporturi: ”Avem întârzieri semnificative în stabilirea traseului final al Drumului Expres spre Constanța!”

În timp ce Podul Suspendat peste Dunăre începe să prezinte unele probleme în ceea ce privește tasarea rampei de acces pe pod, fapt ce nu pune în pericol circulația, însă e o problemă ce trebuie rezolvată de către constructor, nici veștile despre drumurile expres care să lege Tulcea de Pod și mai ales Tulcea de Constanța nu sunt prea bune.
Deputatul George Șișcu, în calitatea sa de membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură a anunțat azi faptul că: ”În vreme ce nu avem predate ca documente finale studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru nici una dintre secțiuni, în privința Tulcea-Constanța avem întârzieri semnificative în stabilirea traseului final. Dificultățile au apărut anul trecut, deoarece drumul ar urma să treacă pe lângă poligoanele militare ale MAPN. Astfel că discuțiile s-au prelungit mult între prestatorul studiilor, pe de o parte, CNAIR și Ministerul Apărării pe de alta.
Totuși, pe 22 februarie 2024, MAPN a emis un răspuns final privind ariile poligoanelor militare, fiind de așteptat ca societatea care realizează documentația să încheie cât mai repede această etapă.
Astăzi avem în continuare 4 variante de lucru ale traseului, pe care vi le prezint în imaginile de mai jos. Pentru a trece mai departe, este necesară stabilirea uneia definitive și aprobarea acesteia.
La mijlocul acestui an avem ultimul termen posibil pentru predarea celor două studii, în condițiile în care contractul înregistrează mai bine de doi ani în total de întârziere.
Am încredere că nu se vor mai acorda alte prelungiri. Toate instituțiile statului român au răspuns cu celeritate solicitărilor prestatorului, astfel că nu mai putem accepta nici un fel de amânare suplimentară!”
Deputatul tulcean a mai declarat că va reveni cu informații și în privința drumului de la Brăila la Tulcea, un sector de drum poate mai important decât cel spre Constanța.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE