fbpx
Tulcea

George Șișcu, deputat PNL Tulcea: ,,Am votat bugetul!”

Începând de astăzi, prin votul pe care l-am dat în Parlament, România are buget adoptat pentru anul 2023! A fost un efort susținut din partea Guvernului de a-l prezenta și comisiilor reunite și Plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului de a-l dezbate și adopta la timp. Este un efort care denotă responsabilitate și preocupare pentru români, acela de a da țării o Lege a Bugetului care să îi permită funcționarea normală și fără sincope încă din prima zi a anului viitor.

Nici un buget nu este perfect, iar nevoile tuturor comunităților din România sunt mult mai mari decât poate suporta, momentan, din punct de vedere financiar țara noastră. Însă asigurăm pentru 2023 cel mai mare buget de investiții din istoria postdecembristă a României și, de asemenea, reușim să protejăm românii de efectele crizei energetice și, parțial, inflației. Pensiile sunt majorate, iar pensionarii cu venituri mici sunt ajutați suplimentar, asemenea tuturor românilor vulnerabili. Subvenționarea căldurii pentru această iarnă în sistem centralizat este sprijinită de Guvern, iar prețurile la electricitate și gaze rămân mici pentru populație.

În mijlocul unei furtuni, în vreme ce Europa se pregătește de o scădere importantă economică în următorul an, România are toate șansele de a se prefigura ca o excepție. Toate organismele internaționale de prognoză anunță o creștere importantă a economiei noastre, în ciuda inflației și a celorlalți factori externi, între care cel mai important îl reprezintă războiul de la granițe.

Guvernul condus de Premierul Nicolae Ciucă, Președintele PNL, rămâne concentrat pe implementarea tuturor investițiilor cuprinse în PNRR sau Programul Național de Dezvoltare „Anghel Saligny“ și pe sprijinirea tuturor românilor în aceste vremuri complicate. Țara noastră rămâne un partener credibil la nivel internațional din punct de vedere financiar și diplomatic. Nu este deloc puțin lucru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE