Tulcea

George ŞIŞCU – PNL: Compensaţii pentru pierderile fermierilor – 170 milioane euro și 260 milioane lei –

- articol de informare electorală

Criza din sănătate a generat pierderi importante fermierilor, însă PNL a decis să sprijine acest sector vital pentru România.

Astfel, guvernul liberal a alocat 170 milioane euro și 260 milioane lei pentru un număr de 122.470 fermieri, pentru compensarea pierderilor acestora.

Au fost introduse scheme de sprijin pentru crescătorii de animale (bovine, ovine, caprine, porcine, păsări), pentru apicultori dar și pentru pomicultori, legumicultori și viticultori. Plățile se fac începând din 25 Noiembrie.

Suntem şi vom fi alături de fermierii români, dar în acelaşi timp îi încurajăm pe tineri să se orienteze către agricultură. Pentru prima dată, concesionăm până la 50 de hectare teren agricol tinerilor fermieri.

De asemenea, guvernul PNL a demarat procedurile de cadastrare pentru terenurile din domeniul public şi privat al statului şi a decis reîntregirea patrimoniului ADS.

În vremea guvernului PSD, din 320.000 de hectare doar o treime era cadastrat, iar mare parte din terenuri erau concesionate pe sume ridicole băieţilor deştepţi dar şi clientelei politice. Guvernul liberal va verifica atent fiecare contract de concesiune.

 

Material publicat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, Comandat de  PARTIDUL NATIONAL LIBERAL,  codul  AEP 11200025

Back to top button