Înainte de Paşte: Prefectul judeţului a verificat condiţiile din centrele de carantină!

Astăzi, până la data de 16.04.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 500 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 111 persoane si au intrat un număr de 78 persoane. Până la data de 16 aprilie 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3650 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 186 persoane. Până la data de 16 aprilie 2020 au ieşit din perioada de carantină 291 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 186. De asemenea, până la această dată au fost testate 256 de persoane, 19 persoane fiind testate ieri 15.04.2020. Din acestea au fost confirmate 24 persoane, 20 fiind internate iar 4 persoane vindecate şi externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 16 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 28 locuinte, din care la 0 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 28 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 579 persoane, dintre acestea 478 de către lucrători ai Poliţiei şi 101 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 15.04.2020, 67 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 8 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 321.000 lei, din care 299.000 lei aplicate de poliţişti si 22.000 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 2.820 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 7.672.619 lei.

Astăzi, 16.04.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimile 24 de ore. De asemenea, a fost prezentat modul în care se implementează planul de acţiune la nivel județului Tulcea cu prilejul sărbătorii Săptămânii Luminate. În concordanță cu acordul dintre Ministerul Afacerilor Interne si Biserica Ortodoxă Română s-a stabilit că slujbele legate de sărbătoarea Paștelui se vor săvârși doar de către preoți fără asistența credincioșilor. Lumina va fi adusă de către preoți la locuințele enoriașilor cu ajutorul a maxim 5 voluntari ce vor purta un ecuson de identificare și la braț o banderolă de culoare albă. La case lumina va fi împărțită la poartă sau la fereastră fără contactul între persoane, iar la bloc acesta va fi preluată de către o persoană desemnată de locatarii scărilor și va fi, mai apoi, adusă de către aceștia la fiecare locatar. Alaiul preoțesc va fi însoțit de patrule ale forțelor de ordine.

În cursul zilei de astăzi, 16 aprilie 2020, domnul prefect Alexandru-Cristian Iordan a efectuat o vizită la toate spațiile de carantinare pentru a verifica daca persoanele aflate în carantină beneficiază de condiții de cazare și masă corespunzătoare și, de asemenea, pentru a le ura sărbători fericite. Toți cei aflați în carantină s-au declarat mulțumiți de condiții. Alături de domnul prefect s-au aflat și domnii : Viorel Badea, senator și președinte PNL Diaspora și domnul secretar de stat Ovidiu Burdușa, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și domnul Mihai Dohotar, coordonator regional PNL Diaspora, care au dorit să se verifice modul în care sunt tratate persoanele sosite în țară din străinătate și intrate în carantină în locațiile stabilite în județul Tulcea.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Back to top button