Ştirea zilei

Inaugurarea Centrului de consiliere pentru copii refugiați din Ucraina și familiile lor

Azi, de la ora 11.00, în prezența Gabrielei Alexandrescu, președintele Asociației Salvați Copiii, pe strada Domnească din Galați a avut loc inaugurarea Centrului de consiliere pentru copii refugiați din Ucraina și familiile lor .

La eveniment au participat și invitați de la Tulcea, respectiv inspectorul școlar general Viorica Pavel, inspectorii școlari Gabriel Stoica și Liuba Bucioc și Iuliana Lupan, director Școala Profesională Danubius Tulcea. De ce prezența lor la eveniment? Pentru că majoritatea beneficiarilor centrului au ajuns în România prin Vama Isaccea și în curând un centru similar, cu sprijinul Centrului Regional pentru Imigrări Galați, va fi deschis și la Tulcea.

Mai mult, prezența reprezentanților din învățământul tulcean nu este întâmplătoare și asta pentru că de luni va debuta la Tulcea un proiect finanțat de Asociația Salvați Copiii. Este vorba despre un proiect ce se va desfășura pe parcursul sezonului estival la Școala Profesională Danubius, acolo unde 70 de copii din Ucraina vor participa la un program de grădiniță estivală și respectiv școală după școală, care vor beneficia de o masă caldă de luni până vineri.

Potrivit prezentării făcute de Gabriela Alexandrescu,  ,,zâna bună a copiilor din România” din totalul celor 82.170 de cetățeni ucraineni aflați momentan pe teritoriul României, peste 37.000 sunt minori. Pentru ei, Asociația Salvați Copiii s-au implicat încă din 25 februarie prin sute de voluntari dar, mai ales, prin zeci de oameni de bine și firme care au donat.

Back to top button