Ştirea zilei

Informare de interes public: Toate garajele urmează a fi desființate

Pimăria Municipiului Tulcea informează cetățenii cu privire la faptul că toate garajele urmează a fi desființate.

Prin urmare, cumpărătorii și vânzătorii acestor construcții își asumă răspunderea asupra acestor tranzacții.

Procesul de desființare va fi etapizat și, în funcție de caz, se vor lua măsurile aferente: încetarea contractului de concesiune, desființarea de către utilizatori sau autorități, expropriere etc.

Procedura este reglementată prin HOTĂRÂREA NR. 133 din 28 aprilie 2021 privind desfiinţarea construcţiilor cu caracter provizoriu având funcţiunea de “garaje” executate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Tulcea.

Proceduri similare au fost demarate și în alte orașe, la acest moment fiind în fază avansată sau deja finalizate: Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timișoara, Galați, Constanța etc.

Pe terenurile eliberate vor fi amenajate, într-o prima etapă, parcări, spații verzi și locuri de joacă. Ulterior, odată ce vor fi disponibile surse de finanțare, Primăria Municipiului Tulcea vizează realizarea de parcări modulare multifuncționale în cadrul unor proiecte de regenerare urbană a cartierelor.

HOTĂRÂREA NR. 133 din 28 aprilie 2021:

https://www.primariatulcea.ro/wp-content/uploads/2021/05/HCL-nr.-133-din-28.04.2021.pdf

Molozul rezultat în urma desființării garajelor va fi colectat, transportat și depozitat de SC SERVICII PUBLICE SA, singurul operator autorizat din municipiu. Solicitarea se poate face la numerele de telefon: 0240.515.541 / 0747.022.053, e-mail: office@serviciipublicetulcea.ro sau la sediul societății din strada Mahmudiei nr. 17.

În situația în care construcțiile nu sunt desființate la termenul notoficat de DIAP, utilizatorii pot fi sancționați contravențional cu sume între 1.000 și 100.000 lei (cuantumul urmând a fi stabilit de arhitectul-șef, în funcție de caz). După aplicarea amenzii, construcția urmează a fi desființată de primărie pe cheltuiala utilizatorului.

Back to top button