Învăţământul profesional, o alternativă viabilă pentru absolvenţii de gimnaziu

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Tulcea a organizat vineri, 6 martie la Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea, un nou eveniment de promovare a învăţământului profesional în cadrul campaniei naţionale „Meseria face diferenţa”.

La eveniment au fost invitaţi şi au dat curs invitaţiei şi reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene, respectiv subprefectul Carmen Caloianu şi vicepreşedintele CJ, Dumitru Mergeani.

„Salut iniţiativa Inspectoratului Şcolar al Judeţului Tulcea desfăşurată sub patronajul Ministerului Educației și Cercetării pentru încurajarea elevilor de clasa a VIII-a în vederea dobândirii unei meserii prin intermediul învățământului profesional, respectiv dual. Faptul că la întâlnire au participat reprezentanţi ai unor agenți economici din județul nostru, elevi și absolvenți, precum şi părinţi nu denotă decât interesul pentru acest tip de învăţământ pentru care oferta celor 12 unităţi de învăţământ din municipiu dar şi din judeţ este foarte atractivă” a declarat subprefectul judeţului Tulcea, doamna Carmen Caloianu.

„Meseria e brățară de aur și, într-adevăr, dacă ești un bun meseriaș, ești apreciat și esti foarte bine plătit, și asta la tine acasă, nemaifiind necesară căutarea unui loc de muncă în altă țară. S-au dus acele vremuri, așa că vă sfătuiesc să vă alegeți o meserie, să căutați în permanență să excelați în ceea ce faceți și vă veți simți împliniți atât profesional, cât și financiar. Vă așteaptă o perioadă plină de provocări și descoperiri, astfel încât nu pot decât să vă urez din suflet succes, ambiție și determinare!“, a transmis celor prezenţi  vicepreședintele Dumitru Mergeani.
Campanie naţională pentru 11 martie

Elevi şi părinţi de la o serie de unităţi şcolare cu clase de gimnaziu au dat curs invitaţiei lansate de conducerea Inspectoratului Şcolar Tulcea, care prin vocea inspectorului general şcolar Viorica Pavel a transmis celor prezenţi faptul că în data de 11 martie va fi marcată în toată ţara „Ziua Naţională a Meseriilor”, după care a dat posibilitatea agenţilor economici invitaţi să îşi prezinte oferta educaţională pentru anul şcolar 2020-2021.

O ofertă foarte generoasă cu nu mai puţin de 12 unităţi şcolare care oferă atât în municipiu cât şi în judeţ alternative educaţionale liceului în meserii cu mare căutare pe plan local, naţional şi internaţional şi de asemenea foarte bine plătite.

Inginerul Bogdan Vasilescu, în calitate de reprezentant al şantierului naval Vard, compania tulceană care a deschis drumul învăţământului dual la Tulcea, a prezentat absolvenţilor de gimnaziu, prin intermediul unui clip beneficiile oferite de această companie, beneficii desigur şi financiare, oferte similare fiind făcute şi de către reprezentanţii firmelor Alum, Crăciun Minion, Liubomir şi altele.

Back to top button