Preşedintele clubului Real Racing Tulcea, dr Ştefan Răileanu, cei doi „juraţi” Ion Maldea şi Ioana Glodarenco, primul fiind preşedintele jurilui şi al Asociaţiei Working Equitation România, Rărvan Glodarenco (secretarul concursului), Vadim Vîrgolici (medicul competiţiei) şi psihologul Elena Tomozii au susţinut ieri seară la sediul Clubului Hipic Real Racing Tulcea o conferinţă de presă în care au anunţat principalele informaţii despre concursul ce debutează azi la „hipodromul” situat la iesirea din Tulcea, dincolo de Satul Pescăresc.
Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu acest concept de Working Equitation, concursul presupune prezentarea unor cai de muncă în concursuri hipice. Este poate şi motivul pentru care cei aproape 40 de cai înscrişi în concurs sunt cai de muncă. Aşa cum este cazul calului Bujorel de la Grindu, adus de cei doi copii ai fermierului Florin Dulgheru: Andreea de 9 ani şi Mihai de 11 ani.
Fără nelipsita Sabrina, poneiul de 22 de ani de la Real Racing Tulcea, conferinţa de presă (video de la sus) a adus tulcenilor şi o informaţie preţioasă pentru petrecerea Zilelor Municipiului, care, probabil, nu vor mai avea fastul din anii trecuţi. Pe 15 august Real Racing Tulcea propune tulcenilor amatori de cai un nou concurs pigmentat cu momente nemaivăzute la Tulcea: cei mai buni arcaşi călare se vor întrece la Tulcea. Vor fi cei mai buni 10 arcaşi călare din ţară care vor participa la un concurs de călărie şi tras la ţintă din goana calului. Va fi ceva ce rar se poate vedea în România şi cei care au văzut astfel de imagini doar în filme şi majoritatea trucate, acum pot avea ocazia să vadă pe viu astfel de momente.
Revenind la concursul ce începe azi, 24 iulie 2020 să spunem doar că Concursul se desfăşoară conform Regulamentului Competiţional de Working Equitation – revăzut şi adăugit, Ed. 01.12.2019.
Configurațiile traseelor (Schemele de Parcurs [SP]) și alurile (Tabelul cu Aluri [TA]) pentru probele de Maniabilitate (Stil) și Viteză au fost aduse la cunoştinta concurenţilor
Amplasamentul de concurs este:
teren exterior cu iarbă 20m x 40m (pentru probele de Dresaj);
teren exterior cu iarbă 20m x 60m (pentru probele de Stil si Viteză);
teren exterior cu loess 20m x 60m (pentru probele de obstacole);
teren exterior cu iarbă (pentru încălzire).
Vom reveni luni cu rezultatele finale.