fbpx
Ştirea zilei

Jandarmii, polițiștii și pompierii au făcut bilanțul de Rusalii

Jandarmii au constatat infracțiuni dar au dat și amenzi

4 infracțiuni și 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.600 lei au fost constatate de jandarmii tulceni în perioada minivacanței de Rusalii
Jandarmii tulceni au fost la datorie în perioada minivacanței de Rusalii, în zonele de competenţă, astfel încât manifestările religioase și manifestările cultural-artistice să se desfășoare în condiții de siguranță.
Efectivele de ordine publică au acţionat zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională și au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările religioase și cultural-artistice organizate în spațiul public.
Pe timpul misiunilor executate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.600 lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, proferarea de injurii în spațiul public, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă și solicitarea intervenției la fața locului fără motiv întemeiat. De asemenea, jandarmii tulceni au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a 4 infracțiuni ( furt, lovirea sau alte violențe și amenințare).
Mulțumim celor care au ales să petreacă în mod responsabil minivacanța de Rusalii.

Polițiștii, mai blânzi cu șoferii de Rusalii

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii tulceni, împreună cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au intensificat activitățile de prevenire și combatere a faptelor antisociale, pe toată raza județului Tulcea.

Având în vedere faptul că obiectivele vizate au fost prevenirea și combaterea de accidente rutiere grave și a consumului și comercializării de substanțe interzise, polițiștii din cadrul Serviciului și Biroului Rutier Tulcea au desfășurat activități alături de specialiștii Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Tulcea.

În acest context, au fost purtate discuții cu participanții, sfătuindu-i cu privire la măsurile minime de autoprotecție pe care trebuie să le adopte în vederea prevenirii victimizării.

De asemenea, au oferit recomandări tinerilor, referitoare la prevenirea traficului de persoane, consumului de droguri și băuturi alcoolice și consecințele acestora asupra sănătății, punând accent pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit.

Menționăm faptul că în cele 3 zile care s-au încheiat nu au fost înregistrate evenimente deosebite, motiv pentru care le mulțumim cetățenilor care au înțeles să petreacă sărbătoarea Rusaliilor în siguranță.

Îndemnăm și acum participanții la trafic, la întoarcerea spre casă, să manifeste prudență în conducere, să nu consume băuturi alcoolice sau alte substanțe care le pot afecta capacitatea de a conduce, să se asigure temeinic înaintea efectuării oricăror manevre și să nu uite de politețea rutieră!

 

Pompierii au vrut treabă cu apa nu cu focul de Rusalii

Peste 140 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea au fost în această minivacanță a Rusaliilor la datorie!

Din noaptea de vineri, 11 iunie și până în această dimineață pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea au participat la peste 50 de misiuni și acțiuni din aria de competență, în urma cărora au avut peste 34 de intervenții ca urmare a producerii a peste 13 evenimente.

Misiunile salvatorilor au vizat, în principal:

– Acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 14 situații

– înlăturarea efectelor produse de precipitațiile căzute în cursul zilei de duminică, atât în municipiul Tulcea, cât și în orașul Măcin pe mai multe străzi din localitate.

Salvatorii au intervenit în urma a peste 20 de apeluri la numărul unic de urgență 112 pentru scoaterea apei din gospodării și locuințe, degajarea de copaci și crengi de pe partea carosabilă și în două situații pentru degajarea crengilor căzute pe autoturisme.

Cele mai multe intervenții au fost în cursul după-amiezii de ieri, 12 iunie, în orașul Măcin unde salvatorii Stației de Pompieri din oraș au intervenit la numai puțin de 7 gospodării inundate.

De asemenea, SVSU Topolog și Nalbant au intervenit pentru deblocarea parțială a D.J. 229A (Cataloi – Frecăței) și a D.N. 22A (Ciucurova – Topolog)

În curul zilei de sâmbătă, 11 iunie, în jurul orei 21:00 Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină pentru căutarea / salvarea unui bărbat de 54 de ani din municipiul Tulcea, dispărut de pe malul drept al Brațului Sfântu Gheorghe în apropierea kilometrului 26. Căutările acestuia au fost efectuate atât pe malul Dunării cât și în apă până în jurul orei 1 noaptea, acestea fiind reluate la primele ore ale zilei de ieri dar și de astăzi.

 

În ceea ce privește acțiunile de control, Inspectorii din cadrul Compartimentului de Control și Activități Preventive au efectuat 6 misiuni de control și prevenire la unități de turism, agrement și alimentație publică, aplicând un număr de 8 avertismente.

 

Având în vedere că până la ora 22:00 este în vigoare o atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică, precipitații abundente și intesificări ale vântului, pentru a afla modul de comportare în aceste situații, vă recomandăm să accesați platforma FIIPREGĂTIT.RO sau aplicația de mobil, DSU.

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea vă urează drum bun către casă!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE