Ştirea zilei

Let’s do it, România pe 18 septembrie 2021 şi la Tulcea!

Direcția Silvică se implică printr-un proiect propriu în evenimentul Let's do it, România!

Pe 18 septembrie 2021, voluntari din 175 țări sărbătoresc Ziua Internațională a curățeniei prin acțiuni de ecologizare și conștientizare a importanței pe care trebuie să o acordăm mediului. În această zi, 29 județe din România vor participa activ la acțiuni de ecologizare, iar Tulcea va fi prezentă alături de 1.9 milioane de voluntari care îşi doresc și lucrează pentru un mediu mai curat.

Timpurile în care trăim ne arată că sigur nu am fost suficient de atenți cu mediul înconjurător iar planetă ne dă toate semnele că trebuie să schimbăm ceva în comportamentul nostru față de natură. Astfel de evenimente ne deschid ochii și vedem cam cât de grav arată situația, câte deșeuri sunt aruncate la întâmplare și cât de mult mai avem de lucru la a ne educa conștiința și a deveni responsabili față de acțiunile noastre”. a declarat Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea

Primăria municipiului Tulcea a selectat câteva zone care vor fi ecologizate împreună cu reprezentanţii SC Servicii Publice, Garda Națională de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Silvică și ARBDD. Se vor pune la dispoziție saci și mănuși pentru voluntarii care vor fi prezenți în Parcul de la Monumentul de pe Colnicul Hora, Parcul Victoria, Parcul Personalităților, Cartierul Vest zona Alunișului şi aleile din jurul străzii Spitalului.

Acţiuni de ecologizare şi în localităţile din judeţ

Voluntarii din zonele rurale pot lua legătura cu reprezentanții primăriilor pentru a se asigura că deșeurile sunt preluate de către operatorul de salubritate.

Direcția Silvică a Județului Tulcea cu 4 subunități va merge în zonele Stejaru, Cerna, Măcin și Tulcea împreună cu voluntari de la unitățile de învățământ din zonele respective.

Datorită pandemiei, evenimentul nu a putut fi organizat la capacitate maximă, însă ne dorim să păstrăm tradiția și cu multă atenție să reușim și în acest an să colectăm cât mai multe deșeuri și să aducem în atenția publicului necesitatea de a fi responsabili cu mediul înconjurător. Mulţumim tuturor instituțiilor locale care ne sprijină cu toate resursele, JT Group şi Decathlon Brăila, partener oficial al evenimentului care se alătura și cu voluntari în județul Tulcea, Asociația Centrul European pentru Diversitate, Organizația CELISEA, Organizația Delta Dunării, te iubim” a declarat Doina Ţăranu, coordonator județean Tulcea.

Direcția Silvică se implică printr-un proiect propriu în evenimentul Let’s do it, România! 🌱🌳

Direcția Silvică Tulcea, unitate a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în calitate de partener alături de Asociația Let’s do it, România, va organiza în data de 18 septembrie 2021, prin subunitățile sale, acțiuni pentru implementarea proiectului „Ziua Națională de Curățenie”.

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca scop curățarea mediului înconjurător de deșeuri, formarea conștiinței și familiarizarea cu grija ce trebuie acordată permanent mediului înconjurător.

Direcția Silvică Tulcea va acționa cu personal silvic de la toate cele opt subunități și voluntari reprezentanți ai diverselor categorii de vârste și profesii, parteneri tradiționali și iubitori ai pădurii, elevi și membri ai asociațiilor de copii, pe raza fondului forestier național și în zonele limitrofe, căi de circulație și zone de relaxare.

Toți cei dornici să dea o mână de ajutor sunt invitați să ni se alăture sâmbătă 18 septembrie a.c., începând cu ora 09.00 în una din locațiile:

Pădurea Babadag, parcările de pe DN22/E87 – acțiune coordonată de Ocolul Silvic Babadag,
Pădurea Chervant, parcarea de pe DN22D – acțiune coordonată de Ocolul Silvic Cerna,
Pădurea Ciucurova, parcarea de la ieșirea spre localitatea Topolog pe DN 22A – acțiune coordonată de Ocolul Silvic Ciucurova,
Pădurea Piatra Fetii, ieșirea din orașul Măcin spre localitatea Smârdan pe DN22/E87 – acțiune coordonată de Ocolul Silvic Măcin,
Pădurea Somova, pe DN22/E87 parcarea de la ieșirea spre Niculițel – acțiune coordonată de Ocolul Silvic Niculițel,
Pădurea Murighiol, zona de lângă debarcader – acțiune coordonată de Ocolul Silvic Rusca,
Pădurea Casimcea, zona de la fostul sediu de ocol silvic – acțiune coordonată de Ocolul Silvic Stejaru,
Pădurea Dana 1 Mai, pe malul Dunării în aval de Dana 1 Mai – acțiune coordonată de Ocolul Silvic Tulcea.

 

Back to top button