Ştirea zilei

Liderii judeţeni tulceni văd diferit o nouă majoritate guvernamentală PNL-PSD

- Horia Teodorescu (PSD) vede această majoritate drept singura soluţie de ieşire din criză, în timp ce Ştefan Ilie (PNL) susţine tot o majoritate de dreapta la guvernare

Ziua de ieri, luni, 8 noiembrie 2021, a consfinţit, în structurile de conducere ale celor două mari partide din România, PSD şi PNL, începerea negocierilor pentru formarea unei majorităţi care să scoată ţara din criza politică de după căderea Guvernului Cîţu!

Nominalizările lui Dacian Cioloş (USR) şi Nicolae Ciucă (PNL) s-au dovedit a fi neviabile din moment ce partidul cu cei mai mulţi parlamentari, PSD, nu a dat semne că ar susţine un guvern minoritar.

Aşa s-a ajuns ca ieri atât structura de conducere a PSD, în cursul zilei, cât şi structura de conducere a PNL, în cursul serii, să voteze pentru o majoritate guvernamentală în care să se regăsească ambele partide, alături de UDMR.

De la nivelul judeţului Tulcea, această majoritate PNL-PSD se vede azi diferit cei doi lideri judeţeni, Horia Teodorescu (PSD) şi Ştefan Ilie (PNL) având opinii diferite despre o „guvernare USL2”, aşa cum a fost catalogată de unii analişti politici.

Horia Teodorescu: „PSD este colacul de salvare pentru români şi România” 

Liderul judeţean al PSD Tulcea, Horia Teodorescu, salută deciziile luate ieri în cele două foruri de conducere şi consideră că este singura soluţie de ieşire din criza politică în care se află România nu de două luni ci de doi ani.

„Formarea unei majorităţi din care să facă parte atât PNL cât şi PSD este singura soluţie de ieşire din criza politică în care ne aflăm de doi ani de zile, nu de două luni! PSD este un partid responsabil şi chiar dacă, pe termen mediu şi lung, intrarea la guvernare azi ne va costa din punct de vedere electoral, consider că trebuie să ne asumăm acest lucru cu orice preţ, pentru binele românilor, fără să ne mai gândim la procente în sondaje” a declarat preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu.

Întrebat ce ar fi preferat între o alianţă cu PNL pentru guvernare şi alegeri anticipate, acelaşi preşedinte al PSD Tulcea a mai declarat: „Dacă ar fi fost decizia mea aş fi ales de acum două luni alegerile anticipate. Numai că azi, după ce această criză politică s-a adâncit, consider că această majoritate este colacul de salvare nu pentru PNL aşa cum au spus unii, ci pentru români şi România. Cred că a venit momentul să trecem peste mici orgolii, să ne aducem aminte cum treceam şi pe la alte corturi să luăm binecuvântare ca primari, pentru interesul comunităţilor, şi să ne asumăm o guvernare în interesul românilor pentru binele acestei ţări”,a mai spus preşedintele PSD Tulcea, lăsând să se înţeleagă faptul că vechi adversităţi politice nu îşi mai au rostul acum.

Ştefan Ilie (PNL): „Eu am votat pentru o majoritate de dreapta la guvernare, alături de USR şi UDMR”

Liderul PNL Tulcea, Ştefan Ilie s-a numărat ieri printre cei care au votat împotriva formării unei majorităţi alături de PSD. Votul său vine firesc după ce în repetate rânduri acesta a declarat că susţine refacerea coaliţiei de guvernare alături de USR şi UDMR.

„Eu nu am votat ca majoritatea colegilor mei pentru formarea unei majorităţi cu PSD. Am spus şi cu alte ocazii că susţin refacerea coaliţiei de guvernare alături de USR şi UDMR, adică o guvernare de dreapta. Acesta a fost votul meu şi mi l-am asumat. Ani de zile am spus despre PSD că sunt ciuma roşie şi acum ce facem? Cred că oamenii care au votat PNL, atât la Tulcea cât şi în ţară au dorit o guvernare de dreapta şi cred că ar trebui să le respectăm opţiunea” a declarat Ştefan Ilie, preşedintele PNL Tulcea.

Chiar dacă nici la nivel central nu s-a decis nimic concret în ceea ce priveşte culoarea politică a premierului, în ceea ce priveşte „premierul judeţului” (a se citi prefectul judeţului – n.n.), cele două opinii sunt, de asemenea, diferite. Dacă preşedintele PSD Tulcea consideră că este prematur să se vorbească despre aşa ceva, preşedintele PNL Tulcea este însă categoric: „prefectul judeţului Tulcea va fi actualul subprefect cu atribuţiuni de prefect, Nicolae Topoleanu”.

Back to top button