Mare SCCOfală: Au fost prinşi doi dealeri de cannabis!

O mare ispravă a poliţiştilor SCCO Tulcea a fost confirmată azi printr-un comunicat de presă al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală care a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților C.C.T. și O.D., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, refuzarea recoltării probelor biologice și deținere fără drept de droguri de risc. În cauză s-a stabilit că cei doi inculpați ar comercializa cannabis pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 40-45 lei/gram.

„La data de 03.03.2020, lucrătorii de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea- Serviciul Rutier l-au depistat, pe raza județului Tulcea, pe inculpatul C.C.T., în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea autoturismul personal sub influența substanțelor interzise. În urma verificărilor efectuate, în autoturism au fost descoperite peste 20 de semințe de cannabis, un fragment vegetal de cannabis și un plic conținând substanță sub formă de pulbere albă.
După ce a fost condus la Spitalul Județean Tulcea- Secția UPU, inculpatul C.C.T. a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.” se arată în comunicat.
Scurt istoric: La data de 03.03.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Tulcea au efectuat o percheziție domiciliară pe raza județului Dâmbovița, la domiciliul inculpatului O.D., în vârstă de 33 de ani, în urma căreia a fost ridicată cantitatea de peste 500 de grame de cannabis. La data de 04.03.2020, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.
„Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Ilfov și a lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Dâmbovița și IPJ Tulcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, se mai arată în comunicat.

Suntem convinşi că prin destructurarea acestei reţele de doi dealeri toate drogurile din municipiul şi judeţul Tulcea au dispărut în totalitate şi definitiv şi că de acum încolo chiar nu se mai justifică existenţa unei astfel de structuri SCCO care şi-a dovedit vigilenţa pe deplin atunci când bărcile cu tone de „praf” au eşuat la Sf. Gheorghe

 

Back to top button