fbpx
Consiliul Judeţean

Masă Rotundă cu participare internațională: „Limba Română – blestem și binecuvântare“ 

Miercuri, 17 mai 2023, administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la Masa Rotundă cu participare internațională „Limba Română – blestem și binecuvântare“, organizată de Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“ în colaborare cu Biblioteca Județeană Panait Cerna, în cadrul evenimentelor menite a marca 140 de ani de la înființarea colegiului nord dobrogean.

La acțiune au participat Excelența-Sa Doamna Irina-Loredana Stănculescu, Consul General al României la Cernăuți, Ucraina, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, profesori, elevi, experți în educație și personalități culturale din România, Republica Moldova și Ucraina, iar tema discuției a privit accesul la educație în limba română în secolul 21, respectiv limba română ca vector de exprimare a valorilor specifice spațiului cultural românesc și european.

 „Transmit salutări din partea Consiliului Județean Tulcea, respectiv din partea președintelui Horia Teodorescu. Revin de fiecare dată cu drag la Biblioteca Județeană, pentru că aici se întâmplă lucruri frumoase pentru cultura tulceană.

Apreciem inițiativa de a organiza aici, la Biblioteca Județeană, această interesantă dezbatere și vă asigur de tot respectul nostru pentru tot ceea ce realizați.

Țin să vă reamintesc tuturor celor prezenți că noi, Consiliul Județean Tulcea, am fost întotdeauna aproape de elitele educaționale din județul nostru și am încurajat, de fiecare dată, excelența în învățământul tulcean, drept un reper deosebit de important, care dă identitate culturală zonei noastre.

Drept urmare, așa cum vă pot confirma și reprezentanții conducerii Colegiului Dobrogean, am susținut de fiecare dată, în limita posibilităților, toate proiectele propuse în beneficiul elevilor tulceni și am încheiat, în acest sens, parteneriate menite să pună în valoare cei mai destoinici elevi din Tulcea.

Nu-mi rămâne decât să vă mulțumesc pentru invitație, să vă asigur că sprijinim fiecare inițiativă pe care o are atât Colegiul Dobrogean Spiru Haret cât și Biblioteca Județeană Panait Cerna și sper să vină cât mai mulți copii la astfel de manifestări, pentru că în special lor le sunt adresate“, a declarat administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button