Minunea de după 1 Mai: Nicio sancţiune pentru sutele de tulceni din izolare!

Dacă în prima zi de mai, jandarmii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.000 de lei celor care au încălcat măsură autoizolării, ieri a avut loc minunea de după 1 Mai: toţi cei 349 de tulceni aflaţi în izolare voluntară au fost verificaţi şi niciunul n-a lipsit de la apelul forţelor de ordine. Este o premieră şi să sperăm că minunea se va repeta. Nu acelaşi lucru se poate spunde despre cei care au părăsit locuinţele pentru alte motive decât pentru a merge la serviciu sau pentru urgenţele prevăzute de ordonanţele militare. Altfel spus au fost surprinşi pe străzi fără treabă. Informaţii pe larg despre toate acestea în comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului Judeţului Tulcea, de azi, 3 mai 2020, ora 14.00.

„Comunicat de presă

Astăzi, 03.05.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.

Până la data de 02.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 349 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in scadere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 61 persoane si au intrat un număr de 50 persoane. Până la data de 03 mai 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 4257 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 84 persoane. Până la data de 03 mai 2020 au ieşit din perioada de carantină 510 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 300.

De asemenea, până la această dată au fost testate 1.245 de persoane, 49 persoane fiind testate ieri 03.05.2020. Din cele 1.245 de persoane testate până în prezent au fost confirmate 54 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. A fost înregistrat un deces, o persoană în vârstă de 62 de ani. 25 de persoane sunt încă internate din care 18 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 28 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 03 mai 2020 s-au efectuat controale la 20 locuinte, din care la 0 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 20 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 445 persoane, dintre acestea 309 de către lucrători ai Poliţiei şi 136 de către lucrători ai Jandarmeriei.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 0 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 0 lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 02.05.2020, 52 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 12 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 132.000 lei, din care 118.500 lei aplicate de poliţişti si 13.500 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.677 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 10.236.739 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.”

Back to top button