fbpx
Ştirea zilei

Mobilizare generală a primarilor din județul Tulcea in sprijinul refugiaților ucraineni

- președintele ACoR Tulcea, Eugen Ion , a convocat o ședință extraordinară

 

Având in vedere criza umanitară de la granița județului nostru, ca urmare a declanșării conflictelor militare din Ucraina, primarii din comunele tulcene au început să ia măsuri concrete pentru a veni în sprijinul refugiaților care ajung în județul Tulcea.

„Din păcate ne aflăm într-o situație greu de înțeles pentru secolul XXI, dar aceasta este realitatea și nu putem rămâne indiferenți la criza umanitară la care asistăm.

Astăzi, la Jurilovca, am convocat Consiliul Local pentru Situații de Urgență într-o ședință extraordinară, pentru a decide măsurile pe care trebuie să le luăm în comunitatea noastră pentru a ajuta cât mai mult oamenii ce își părăsesc țara pentru a fugi din calea războiului.

Am invitat toți liderii de la nivel local, inclusiv preoții din toate parohiile comunei, pentru a stabili coordonatele unei campanii umanitare ce presupune, pentru început, colecte de medicamente, alimente neperisabile, haine, produse de igienă, pachete de strictă necesitate.

Intenția noastră este să păstrăm îndeaproape legătura cu Prefectura, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Crucea Roșie, pentru a direcționa toate donațiile strânse la nivel local către punctele în care este cea mai mare nevoie de ele.

De asemenea, am făcut un apel către toți colegii mei primari să organizeze la nivelul fiecărei comune asemenea acțiuni – pentru că va fi o nevoie imensă de asistență și sprijin pentru refugiați, iar noi trebuie să fim pregătiți să le oferim atâta timp cât va fi nevoie.

Am propus chiar de ieri colegilor primari un model de comunicare la nivel local, care să includă punctele de colectare și programul lor, numarul de contact al coordonatorului și mă bazez pe implicarea totală și imediată a tuturor.

Acum e momentul, mai mult ca oricând, să dăm dovadă de umanitate și solidaritate. Dacă vrem să trăim intr-o lume în care binele e mai puternic decât răul, este foarte clar că acest lucru nu va fi posibil decât cu implicarea fiecăruia dintre noi” a declarat Eugen Ion, primar al Comunei Jurilovca și Președinte ACoR Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button