PNLTulcea

„Nu-i înţeleg pe cei care acum critică redeschiderea şcolilor”

- declarație politică, George Șișcu, deputat PNL de Tulcea

„Educaţia este investiţia cea mai de preţ pentru orice ţară. Nu-i înţeleg pe cei care acum critică redeschiderea şcolilor, după ce luni bune au tot strigat că ţinem elevii acasă​.“ 
Guvernul a fost criticat luni la rând de PSD, dar şi de către alte partide, pentru faptul că şcolile rămân închise, iar cursurile se fac doar online. N-a fost o decizie simplă a celor care conduc această ţară, ba dimpotrivă, dar totul s-a făcut după consultarea specialiştilor, care au invocat riscurile emidemiologice​.
Şcolile puteau fi redeschise fără probleme încă din toamna trecută, dar aproape cert ne-am fi confruntat cu un val şi mai mare de îmbolnăviri şi implicit cu mai multe decese.
Între timp, România a intrat pe o pantă descendentă în privinţa numărului cazurilor de Covid-19. E adevărat că valurile pandemiei nu pot fi prezise, dar pe cifrele actuale lucrurile sunt sub control.
Şcolile s-au redeschis din această săptămână şi este bine că s-a luat o asemenea decizie. Dar e greu de înţeles că tocmai cei care în urmă cu ceva timp ţipau că elevii nu merg fizic la şcoală acum strigă că e greşită strategia şi că în câteva săptămâni se va reveni la şcoala online.
Aici nu e vorba doar de lipsă de responsabilitate şi de inconsecvenţă, ci este rea-voinţă, ba chiar putem vorbi despre ascunderea cu intenţie a adevărului.
Şcoala este un mediu sigur, cu circuite bine delimitate şi cu reguli clar stabilite. Sigur că există pericole, că sunt riscuri, dar nu ne mai putem permite ca elevii să stea acasă şi să urmeze cursurile în regim online.
Educaţia este investiţia cea mai de preţ pentru orice ţară, iar România are nevoie de tineri sănătoşi şi bine pregătiţi.
Atât timp cât deciziile oficiale sunt respectate cu stricteţe, dar şi cu responsabilitate, am convingerea că şcoala nu va fi un factor care să contribuie la creșterea numărului de îmbolnăviri în rândul elevilor și profesorilor.
Totodată, le sugerez politicienilor care mereu caută nod în papură să se concentreze pe proiectele lor şi să nu mute scandalul în şcoli.
George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României
Back to top button