fbpx
Ştirea zilei

OFICIAL: În județul Tulcea au fost sacrificați înainte de Paște doar 903 miei!

În județul Tulcea în perioada premergătoare  Sărbătorilor Pascale au fost sacrificați un număr total de 903 miei în două din cele patru abatoare autorizate pentru sacrificarea de ovine. Într-un singur abator din cele două au fost sacrificați nu mai puțin de 855 de miei!

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Tulcea nu au existat solicitări scrise din partea primăriilor sau fermierilor crescător de ovine pentru organizarea unor spații amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor, deși legislația permite acest lucru.

Prin urmare în două din cele patru abatoare autorizate pe raza județului nostru pentru sacrificarea de ovine a fost sacrificați 855 de miei la SC COSMIT TL SRL din Ceamurlia de Sus și respectiv doar 48 de miei la SC HOLDER TRADE SRL Baia. La celelalte două abatoare autorizate respectiv SC ECO MEAT SRL și SC GAZDI PROD SRL nu a fost sacrificat niciun miel în perioada premergătoare Paștelui.

De semenea, în această perioadă au fost efectuate un număr de 116 verificări constatându-se zeci de neconformități care au vizat: manipularea produselor alimentare, starea de întreținere și igienizare a spațiilor în care se desfășoară activitatea de comercializare a produselor alimentare, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare respectiv neactualizarea documentelor care atestă starea de sănătate a personalului lucrător.

Mai mult, pe parcursul acestor controale efectuate în ultima lună a fost identificat în trafic un transport cu 91 de capete tineret ovin pentru care nu s-au putut prezenta documente prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare, motiv pentru care animalele au fost confiscate și dirijate către unitate de neutralizare.

Pentru  toate cele menționate mai sus au fost aplicate un număr de 25 de sancțiuni contravenționale din care 6 cu avertisment și 18 cu amendă în valoare totală de 50.400 RON și de asemenea a fost confiscată și dirijată spre incinerare o cantitate de 10,8 kg carne și produse din carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button