fbpx
Tulcea

Parlamentarii USR din Dobrogea au depus amendamente la Legea Bugetului!

Parlamentarii USR Tulcea, Eugen Terente și Costel Vicol, alături de Stelian Ion și Remus Negoi de la USR Constanta, au depus mai multe amendamente la bugetul național care vin în ajutorul locuitorilor din Tulcea si Constanța.

Printre aceste amendamente enumerăm:

– Amendament pentru Drumul Express TL – CT;

– Amendament pentru achiziționarea a două ambulanțe navale și un elicopter sanitar;

– Amendament pentru modernizarea căii ferate Medgidia-Tulcea-Constanța;

– Amendament pentru finanțarea Apelor Române pentru decolmatări și consolidări de diguri;

– Amendament pentru plata începând cu anul 2024 a indemnizațiilor pentru urmașii cetățenilor români strămutați și persecutați politic pe motive etnice de regimurile totalitare instaurate cu forța în România;

– Amendament pentru alocarea unei sume de bani pentru centrul de transfuzii sanguină Tulcea.

”Delta Dunării pentru PSD întotdeauna a fost doar o vacă de muls, uitând total de românii ce trăiesc sau își desfășoară activitatea aici.

Niciodată acestui PSD nu i-a păsat de sănătatea și bunăstarea acestor oameni.

USR Tulcea le-a arătat și prin petiția- Vrem ambulanțe navale în Delta Dunării!- că acești locuitorii ai arealului doresc o schimbare, doresc un trai în care necesitățile moderne să le fie accesibile.” declară Eugen Terente, președinte al filialei județene tulcene a USR.

Costel Vicol, senator tulcean al USR, remarcă la rândul lui: ”Le solicităm public președinților PSD și PNL să aprobe în cadrul proiectului de Buget 2024, un act de dreptate într-un stat de drept, de intrare în plată a drepturilor prevăzute de Legea nr. 154/2021 și să numai arate un profund dispreț pentru românii cărora le datorăm recunoștință, români ce au suferit și au fost condamnați, strămutați și marginalizați că nu au fost din punct de vedere etnic și rasial conform cu politica regimurilor antidemocratice și rasiale vremelnice ce au trecut peste România.”

Alături de colegii constănțeni, USR Tulcea reiterează dreptul dobrogenilor la bunăstare, dreptul la infrastructură rutieră-feroviară și dreptul la sănătate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE