fbpx
Comunicate

Patru cazuri de muncă fără contract depistate de inspectorii ITM Tulcea!

Potrivit unui bilanț al activității de luna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a desfăşurat, pe parcursul lunii noiembrie un număr de 124 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat  35 amenzi în valoare de 215.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 95 avertismente și au fost dispuse 147 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 65 controale, în urma cărora s-au aplicat 35 avertismente şi 26 amenzi în cuantum de 153.000 lei, din care 100.000 reprezintă amenda aplicată pentru 5 angajatori care îşi desfăşoară activitatea în domeniile agricultură şi construcţii, unde au fost depistate 4 persoane prestând activitate fără a avea încheiate contracte individuale de munca conform art.260 alin.1 lit. e din Codul Muncii.  De asemenea, cele 4 persoane fizice ce desfăşurau activitate fără contracte individuale de munca au fost sancţionate cu amenzi în cuantum de 1000 lei, conform art.260 alin. 1 lit. f .Au fost dispuse 78 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate un număr de 59 controale, aplicându-se 60 avertismente şi 9 amenzi în cuantum de 62.000 de lei. Au fost dispuse 69 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button