fbpx

Peste cinci sute de persoane au fost carantinate instituţional la Tulcea!

Nu mai puţin de 521 de persoane au petrecut 14 zile în centrele de carantină din judeţul Tulcea, în prezent alte 92 de persoane fiind în aceste centre în izolare după ce fie au revenit din zone galbene sau roşii din străinătate, fie nu au respectat măsurile de autoizolare. 

Informaţia este cuprinsă în comunicatul de presă de azi al Prefecturii Tulcea, publicat mai jos.

„Astăzi, 05.05.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.

Până la data de 05.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 363 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 22 persoane si au intrat un număr de 15 persoane. Până la data de 04 mai 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 4296 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 92 persoane. Până la data de 05 mai 2020 au ieşit din perioada de carantină 521 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 287.

De asemenea, până la această dată au fost testate 1.360 de persoane, 87 persoane fiind testate ieri 04.05.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 57 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. A fost înregistrat un deces, o persoană în vârstă de 62 de ani. 27 de persoane sunt încă internate din care 19 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 29 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 05 mai 2020 s-au efectuat controale la 104 locuinte, din care la 86 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 18 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 364 persoane, dintre acestea 303 de către lucrători ai Poliţiei şi 61 de către lucrători ai Jandarmeriei.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că  toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 0 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 0 lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 04.05.2020, 51 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 6 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 139.800 lei, din care 114.600 lei aplicate de poliţişti si 25.200 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.804 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 10.526.039 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button