fbpx
Ştirea zilei

Silvicultură şi fotbal între România şi Bulgaria, la Tulcea!

Timp de trei zile în judeţul Tulcea, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a organizat un schimb de experienţă cu omologii din ţara vecină, Bulgaria, tema principală a acestui schimb de experienţă fiind bune practici în managementul pădurilor, în acord cu regulile FSC (Forest Stewardship Certification), o certificare internaţională a lemnului.

Organizarea acestui schimb de experienţă la Tulcea nu a fost întâmplătoare, judeţul nostru fiind unul în care se regăsesc marea majoritate a speciilor de arbori, pe de o parte, iar faptul că pentru vecinii bulgari Tulcea era mai accesibilă ca distanţă faţă de alte judeţe din vestul ţării, pe de altă parte, au contat cel mai mult.

Deoarece silvicultura nu se face din birou, iar pentru a străbate pădurile este nevoie de condiţie fizică bună, schimbul de experienţă a început şi s-a încheiat cu meciuri de minifotbal.

Foarte aprig disputate, cele două meciuri s-au încheiat cu acelaşi scor, 6-3, primul disputat pe Arena Viitorul în favoarea Bulgariei, al doilea disputat pe Grand Arena Tulco în favoarea României, un bun motiv pentru un al treilea meci şi în Bulgaria.

La schimbul de experienţă dar şi la minifotbal a participat şi directorul general al Regiei Naţională a Pădurilor – Romsilva, Teodor Ţigan, care a declarat la finalul evenimentului că a fost bucuros să petreacă câteva zile cu colegii și prietenii bulgari și să împărtășească cu aceștia bunele practici forestiere.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE