Peste o sută de analize COVID-19 la Laboratorul DSVSA Tulcea!

Data de 12 mai 2020 se poate spune că a stabilit un adevărat record în ceea ce priveşte probele biologice analizate în Laboratorul DSVSA Tulcea. Nu mai puţin de 109 probe biologice prelevate în ziua precedentă (11 mai 2020) au fost analizate şi, potrivit comunicatului oficial al Prefecturii Tulcea, trei rezultate au fost pozitive. Cu cele trei cazuri de ieri confirmate oficial azi, Tulcea ajunge la cota 93 în ceea ce priveşte confirmaţii COVID-19, din care cei mai mulţi, 50, au fost externaţi ca vindecaţi.

“Astăzi, 13.05.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.

Până la data de 13.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 698 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in creștere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 67 persoane si au intrat un număr de 148 persoane. Tot până la această dată au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 4592 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 112 persoane; la aceiași dată au ieşit din perioada de carantină 585 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 268.

De asemenea, până la această dată au fost testate 2.010 de persoane, 109 persoane fiind testate ieri 12.05.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 93 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. A fost înregistrat un deces, o persoană în vârstă de 62 de ani. 42 de persoane sunt încă internate din care 30 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 50 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 13 mai 2020 s-au efectuat controale la 227 locuinte, din care la 170 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 57 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 639 persoane, dintre acestea 499 de către lucrători ai Poliţiei şi 140 de către lucrători ai Jandarmeriei.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că   toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 0 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 0 lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 8 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 12.05.2020, 8 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 0 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 12.750 lei, din care 12.750 lei aplicate de poliţişti si 0 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.960 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 10.790.789 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.”, se arată în comunicatul Prefecturii Tulcea.

Back to top button