fbpx
Tulcea

PNRR, proiect de țară marca Cristian Ghinea: Oportunități de finanțare pentru Primăria Tulcea!

Datorită USR și Cristian Ghinea, România are un proiect de țară, PNRR, prin care Primăria Tulcea are şansa să depună în perioada 27.09.2023- 30.04.2024 documentațiile pentru proiecte realizate prin PNNR- COMPONENTĂ C2: PĂDURI ȘI PROTECȚIA BIODIVERSITĂȚII.

Deci chiar înainte de tot ce presupunem că va fi inclus în noul PUG referitor la “Tulcea-oraș verde”, care se va realiza pe parcursul a 36 luni, începând cu 09.10.2023, avem și această oportunitate prin PNNR.

Tulcenii își doresc un oraș verde în viitor pentru că este spre binele sănătății cetățenilor și a mediului.

Marea provocare a vremurilor noastre este să găsim un echilibru între procesul de dezvoltare urbană, economică și socială, necesar unui oraș modern cum îl dorim și grijă față de mediul înconjurător pe termen lung.

Acest PUG ne dorim să țină cont de aceste aspecte esențiale pentru Tulcea.

Efectele schimbărilor climatice se fac tot mai simțite de la an la an și este nevoie de acțiunea colectivă a oamenilor, administrațiilor publice și mediului de business pentru a veni cu soluții de mitigare.

Tatiana Halit, consilieră locală USR, Primăria Tulcea: ”Consider că una dintre modalitățile prin care putem construi responsabil în viitor în Municipiul Tulcea este integrarea pădurilor urbane în infrastructura orașului, făcându-le parte din orice construcție.

Pădurile urbane integrate în comunitate, nu ca element de design sau spațiu special amenajat pentru relaxare (așa cum sunt, de exemplu, parcurile), ci ca element cheie al unui cartier, al unei comunități sau al unei zone urbane largi vor transforma orașul într-un loc capabil să funcționeze și să susțină dezvoltarea, dar și să ofere un stil de viață sănătos și calitativ tulcenilor.

Dar această abordare diferită a spațiului verde din oraș înseamnă schimbare de paradigmă și presupune plantarea unui număr mare de copaci și vegetație, crearea unor concepte peisagistice integrate care să pună accent pe diversitate naturală, nu doar a unui simplu gazon și a câtorva copaci plantați pe lângă ansamblurile rezidențiale și alte clădiri.”

Natura urbană trebuie să devină o componentă importantă în dezvoltarea și administrarea orașului nostru. În acest fel, calitatea vieții va crește și tulcenii adulți și copii, deopotrivă, se vor bucura de mediul verde atât de necesar printre betoane și asfalt.

USR Tulcea va fi mereu un adept al proiectelor verzi în Tulcea!

#usrlaprimarie”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button