Ştirea zilei

Polițiștii, pompierii și jandarmii vor fi la datorie de Paște!

Declarații de presă azi la sediul Instituției Prefectului Tulcea pe tema măsurilor dispuse la nivel teritorial în contextul sărbătorilor pascale. Participă reprezentații ai IPJ, ISU si Jandarmeriei Tulcea: agent de Poliție Nanu Ioana Maria(IPJ Tulcea), sergent major Daniel Năstase (ISU Tulcea), plt. Șerban Anca (Inspectoratul de Jandarmi Județean).

Polițiștii cu peste 400 de angajați în stradă!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, sunt la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătoarea Învierii Domnului să fie celebrată în siguranță.

De la sărbătoarea Floriilor și până în prezent, peste 400 de polițiști au acționat la nivelul județului Tulcea, în special pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor săvârșite în domeniul HORECA, verificând agenții economici care desfășoară activități de producție, prelucrare, depozitare, transport și comercializare de animale vii, carne și produse din carne, ouă sau alimente de origine animală.

De asemenea, în perioada 22-25 aprilie 2022, peste 400 de polițiști vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și prevenirea faptelor antisociale, fiind prezenți și în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite și pentru a fluidiza traficul rutier.

Pompierii fac recomandări de Paște!

Peste câteva zile vom sărbători sfintele sărbători pascale și cum creștinii urmează să participe la diverse manifestări religioase în această perioadă, *Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea* recomandă enoriașilor să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele, aprinse și nesupravegheate.

În lăcașurile de cult trebuie să se menţină uşile de acces/evacuare în poziţie deschisă în mod obligatoriu pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.

Odată ce ajungeți acasă cu sfânt lumină, nu lăsați candela ori lumânările aprinse nesupravegheate!*

În cazul în care sunteți martorii unui eveniment nedorit, sunați de îndată la numărul unic de urgență *112* și transmiteți cât mai clar date despre manifestarea acestuia și locația exactă.

Peste *70 de pompieri militari tulceni* vor fi zilnic la datorie! Vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Echipajele de salvatori care încadrează peste *19 mijloace tehnice de intervenție* sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

De asemenea, în ultima perioadă, colegii de la Inspecția de Prevenire au efectuat un număr de 22 controale la operatorii economici unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de persoane. Au fost aplicate 4 avertismente și o amendă de 2500 de lei pentru nefunționarea corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuarea utilizatorilor. De asemenea, în colaborare cu IPJ Tulcea, inspectorii ISU Tulcea au efectuat un control la o unitate de alimentație publică unde s-au aplicat 4 avertismente și o amendă de 2500 de lei pentru blocarea căilor de evacuare.

În ceea ce privesc lăcașurile de cult colegii au efectuat 22 de controale cu scopul principal de informare și prevenire. Au fost aplicate 25 de avertismente.

Jandarmii tulceni, la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

În perioada Sfintelor Sărbători Pascale, peste 200 de jandarmi tulceni vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor și vor intensifica misiunile de ordine și siguranță publică pe raza municipiului și județului Tulcea, independent și în cooperare cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, astfel încât manifestările religioase și activitățile ce vor avea loc în spațiul public să se desfășoare în condiții de siguranță.

În Vinerea Mare, jandarmii vor fi alături de credincioși la slujbele dedicate Deniilor, executând misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în zona lăcașurilor de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase.

 

În noaptea de Înviere, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul oficierii slujbelor de înviere, în zona lăcaşelor de cult din municipiul Tulcea, oraşele Babadag şi Măcin, precum şi în zona mânăstirilor Saon, Cocoş, Izvorul Tămăduirii şi Celic-Dere.

 

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le recomandăm să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar dacă sunt însoțiți de copii să îi supravegheze cu atenție, să acorde atenţie sporită obiectelor personale și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului pentru apeluri de urgență 112 în cazul în care sunt victime sau martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială.

 

Misiunile desfășurate în perioada 22-25 aprilie, a.c., în contextul Sărbătorilor Pascale vor fi executate în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții pe linia ordinii și siguranței publice.

 

Jandarmeria Tulcea urează tuturor tulcenilor un Paște Fericit! Fie ca Lumina Învierii să vă umple sufletul de credință și speranță!

 

Back to top button