fbpx
Ştirea zilei

Portul militar din Tulcea deschis sâmbăta viitoare vizitatorilor!

- condiţiile de acces sunt stricte: test RT-PCR, dovada bolii sau a vaccinării antiCovid

Statul Major al Forțelor Navale organizează, în perioada 4-15 august, în orașele Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și București, o serie de activități dedicate Zilei Marinei Române. Anul acesta, activitățile se vor desfășura, atât în mediul online, cât și cu participarea publicului, cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pe pagina de Facebook a Forțelor Navale Române au început a fi publicate materiale video, sub titlul „Lecția de Istorie: Marina Militară Română modernă, 1860 – 2021”, pentru a aduce în atenția publicului aspectele importante ale evoluției Forțelor Navale Române, și vor fi lansate concursurile tematice „Marea în culori”, „Ce fac Forțele Navale pentru tine?”, „Cadet în Forțele Navale” și „Vreau să fiu marinar!”. Alte două proiecte, dedicate celor care au ales să servească Patria în uniforma de marinar, „Oamenii din spatele uniformei de Marină” și „Portret de marinar, schimb de generații”, vor fi accesibile publicului larg în mediul online.

Depuneri de coroane şi Porţi deschise înainte de Ziua Marinei

Cu faleza municipiului Tulcea aflată în plin proces de consolidare, Forţele Navale vor organiza la Tulcea o serie de evenimente pentru public, însă nu pe 15 august ci cu o zi mai devreme
Astfel, potrivit unui comunicat de presă semnat de colonelul Corneliu Pavel, Ziua Recunoștinței” va fi marcată sâmbătă, 14 august, când vor fi organizate ceremonii de depuneri coroane de flori la Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, (capela militară de lângă Spitalul Judeţean – n.n.) pentru a cinsti memoria eroilor marinari.
Anul acesta, porturile militare vor putea fi vizitate de populația civilă sâmbătă, 14 august, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. „Ziua Porților Deschise” în Portul Militar Tulcea va fi organizată în intervalul orar 10.00-15.00, iar vizitatorii vor avea ocazia să viziteze expozițiile de tehnică și armament și să interacționeze cu marinarii militari.
Atenţie: Persoanele (cu vârsta minimă de 12 ani) care doresc să participe la activitățile organizate în porturile militare  trebuie să prezinte, pe hârtie sau în format electronic, unul dintre următoarele documente:
• rezultatul negativ al unui test PCR/antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte;
• dovada vaccinării, cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică;
• un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste faptul că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19, într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei de 14 august.
Duminică, 15 august, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române va fi organizată o ceremonie, în portul militar Constanța, în intervalul orar 10.00-11.00, în cadrul căreia va fi citit ordinul comun al miniștrilor apărării naționale, transporturilor și administrației și internelor, după care vor fi acordate drapelele de luptă Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” și Direcției Hidrografice Maritime. Navele aflate pe mare, în dispozitivul din fața clădirii Comandamentului Flotei, vor executa o defilare navală pe itinerariul Constanța – Midia și retur; o formație de aeronave, formată din trei elicoptere Puma și patru avioane F-16 românești, precum și două avioane Typhoon britanice și un avion Poseidon (P-8) american, va survola dispozitivul de nave și portul militar Constanța, în jurul orei 11.00. Ziua se va încheia cu retragerea cu torțe, la ora 20.30, pe traseul Cazino – Comandamentul Flotei – Piața Ovidiu, precum și cu un spectacol de artificii organizat de Primăria Municipiului Constanța.

Defilarea navelor MApN şi MAI pe Dunăre, în dreptul falezei

Chiar dacă şi anul acesta, tot în contextul Covid 19 şi al lucrărilor de pe faleză, nu se va organiza un eveniment pentru public în data 15 august, zi în care marinarii îşi cinstesc protectoarea, potrivit unor informaţii încă neoficiale, pe Dunăre vor defila navele din structurile MApN şi MAI. Va fi practic o defilare a navelor în aval de la Mila Maritimă 38,5 spre Portul militar din Tulcea, aşa cum se întâmpla şi în anii trecuţi doar că nu va mai fi faleza plină!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE