PREFECTUL JUDEŢULUI TULCEA, ALEXANDRU CRISTIAN IORDAN: „PAŞTELE SĂ NE GĂSEASCĂ SĂNĂTOŞI”

Dragi tulceni,

Ne-am obișnuit ca, în fiecare an, să sărbătorim cu toții alături de cei dragi sărbătoarea învierii Domnului nostru Iisus Hristos, să ne strângem la masă, unii de la mii de kilometri distanță și să ne bucurăm, înainte de orice, de reîntoarcerea acasă.
Anul acesta însă nu va fi așa. Uneori umanitatea este supusă unor încercări grele și, toți ca unul, lăsăm la o parte lucrurile care ne aduc bucurie și, într-un etern exercițiu de solidaritate, ne adunăm ca să ne apărăm: familiile, prietenii, cunoscuții, propriile noastre vieți. Anul acesta se întâmplă o astfel de încercare. Lumea traversează o gravă pandemie. Suntem îngrijorați, ne afectează pe toți, unii dintre noi pierd lupta. Dar simt cum în fiecare zi adunăm în noi tot mai multă încredere, cum devenim tot mai puternici; acum știm cine ne e dușmanul, știm tot mai multe lucruri despre el, arma împotriva lui este pe cale a fi inventată.
Până atunci însă trebuie să respectăm recomandările specialiștilor, să păstrăm distanța socială și să ne ținem departe de locurile unde virusul, cu care ne luptăm acum, are condiții să se perpetueze.
Aș dori să transmit un gând de încurajare celor care sunt internați în spitale și să le spun că totul va fi bine. Aveți încredere în medicii care vă îngrijesc, aveți încredere în cei care vă sunt aproape și aveți încredere în voi înșivă. Dragi tulceni, astăzi, în prima zi de Paște, poate mai mult ca niciodată, puterea exemplului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos are o semnificație aparte. Chiar dacă uneori câștigă o luptă, răul este întotdeauna învins, iar viața își reia cursul firesc. Nimic nu poate opri umanitatea să meargă mai departe.
Vă doresc sărbători cu bine, iar la anul, indiferent unde ne va găsi sărbătoarea Paștelui, sper să fiți cu toții sănătoși.

Back to top button