fbpx
Fotbal

Prima înfrângere după patru ani pentru Pescăruşul Sarichioi

- Săgeata Stejaru a învins unltima dată multipla campioană a judeţului Tulcea în 2017

Etapa de azi din fotbalul judeţean a produs cea mai mare surpriză din ultimii patru ani, una neplăcută pentru multipla campioană din fotbalul tulcean, Pescăruşul Sarichioi.

Impotenţa fotbalistică a municipiului Tulcea a făcut ca de ani de zile judeţul să fie reprezentat, la nivel de echipă fanion, de Pescăruşul Sarichioi. O echipă ce seamănă foarte mult cu defuncta FC Delta Tulcea: o eternă abonată la evitarea promovării. Dacă FC Delta Tulcea s-a chinuit vreo 5 ani la rând să evite promovarea în Liga I de fotbal, Pescăruşul Sarichioi încearcă, am putea spune cu acelaşi succes, evitarea promovării în Liga a III-a.

Azi, după mai bine de patru ani de invincibilitate în campionatul judeţean tulcean, pe care echipa din Sarichioi îl domină autoritar de ani de zile, Viitorul Murighiol a produs surpriza şi a învins cu 3-2 echipa de fotbal fanion a judeţului. Bucurie mare nu doar la Murighiol, ci şi la Stejaru sau M. Kogălniceanu, localităţi care şi-ar dori măcar să aibă măcar o dată şansa pescăruşilor din Sarichioi de a juca un meci de baraj.

Fără spectatori, aşa cum o impune protocolul sanitar stabilit de FRF în colaborare cu autorităţile sanitare, fotbalul e trist şi nu are farmec. O victorie ca cea a Viitorului Murighiol rămâne în palmares, dar de ea nu îşi vor aminti decât jucătorii. Pentru că nu doar la nivel de fotbal profesionist, acolo unde măcar meciurile sunt transmise la TV, ci şi la eşaloanele inferioare spectatorii au interdiţie pe stadioane.

Iar cei care au acces, fotbalişti şi oficiali, trebuie să facă dovada vaccinării sau testării. Iar azi la Murighiol, Ambulanţa Routinemed a testat Covid, înainte de meci, aproape toţi fotbaştii şi oficialii…

Meciul şi marcatorii

Andrei Găină de la Viitorul Murighiol a deschis scorul în minutul 18 cu o reluare cu capul a mingii venită din lovitură de la colţ, iar veteranul Marian Bravu (Mamau) a egalat în minutul 44 cu un şut înşelător, din unghi, pe colţul lung.

Florin Mucileniţă în minutul 60 cu o reluare din faţa porţii şi Nicolae Cazacu în minutul 75 care a profitat de o gafă a portarului Streche au majorat diferenţa pentru gazde, golul trei al gazdelor înscris în inferioritate numerică după eliminarea lui Terente de la Viitorul (min 70 pnetru cumul de galbene).

Reuşita lui Ştefan Ciobanu din minutul 87 a venit prea târziu pentru a mai răpi bucuria gazdelor care şi-au dorit enorm victoria şi pentru asta au dat totul pe teren. O luptă pierdută pentru Sarichioi, dar „războiul” e lung şi se va juca în play-off.

O altă mare, uriaşă surpriză, a fost consemnată la Ceamurlia de Jos acolo unde echipa Şoimii Topolog a pierdut cu scorul de 1-2. Faptul că oaspeţii de la Topolog au ajuns la meci fără mai mulţi titulari nu le scuză cu nimic evoluţia penibilă.

La Enisala, echipa gazdă a fost condusă la pauză cu 1-0 de ultima clasată Naţional Somova, însă la final a fost 4-2 pentrz Heracleea Enisala.

În fine, la Isaccea, FC Delta Tulcea a închis tabela încă din prima repriză, cu 4-0 acesta fiind şi scorul final cu care echipa Progresul Isaccea a pierdut pe teren propriu.

Clasament Liga a IV-a seria A

1 A.C.S. Săgeata Stejaru 4 12p
2 A.C.S. Flacăra M. Kogălniceanu 4 12p
3 FC Delta Tulcea 4 9p
4 A.S. Partizanul Luncaviţa 5 4p
5 A.C.S. Viitorul Horia 5 3p
6 A.S. Progresul Isaccea 4 2p
7 A.S. Beroe Ostrov 4 1p

Clasament Liga a IV-a seria A

1 A.S. Viitorul Murighiol 5 13p
2 A.C.S. Pescăruşul Sarichioi Junior 5 12p
3 A.C.S. Granitul Babadag 4 9p
4 A.S. Soimii Topolog 4 7p
5 A.S. Luceafărul Slava Cercheză 5 6p
6 A.S. Heracleea Enisala 5 6p
7 A.S. FC Ceres Min Ceamurlia de Jos 5 3p
8 A.S. Naţional Somova 5 0p
Back to top button