Ştirea zilei

„Primul cinci” de la Primărie prezentat oficial de Ştefan Ilie

- alături de viceprimarii aleşi, Ştefan Ilie are city manager şi un prim consilier

La finalul şedinţei extraordinare de Consiliu local de azi în urma căreia au fost aleşi cei doi viceprimari ai municipiului, George Şinghi şi Dragoş Simion, la aceeaşi masă cu viitorul city manager al municipiului Tulcea, Nicolae Bibu, şi primul consilier al primarului, Bogdan Vasilescu, primarul Ştefan Ilie a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre ce a … găsit la Primăria Tulcea, după 16 ani de Hogea.

După ce le-a dat cuvântul celor doi viceprimari, ambii foarte emoţionaţi în discursul lor – este firesc, o singură dată eşti ales prima dată viceprimar – dar şi foarte determinaţi să facă bine oraşului, primarul Ştefan Ilie i-a prezentat şi pe alţi doi colaboratori cu care a făcut echipă de când a fost validat în funcţie: Nicolae Bibu şi Bogdan Vasilescu.

Primul dintre ei, Nicolae Bibu, va fi noul city manager al municipiului Tulcea şi prin urmare locul său de consilier local va fi vacantat în timp ce al doilea, Bogdan Vasilescu, va rămâne consilier judeţean dar şi consilier al primarului Ştefan Ilie.

„Nu o să invocăm greaua moştenire ci o să construim împreună un oraş. Veţi vedea!” – a spus viitorul city manager al municipiului în timp ce consilierul Bogdan Vasilescu (consilier cu competențe delegate de administrare al patrimoniului) va avea cea mai grea misiune: aceea de a fi interfaţa între primar şi problemele de patrimoniu ale municipiului, un patrimoniu despre care, poate şi din vina celor de la DIAP, nu se ştiu prea multe.

Şi pentru că la conferinţa de azi au fost prezenţi doar primii cinci membri ai echipei care va conduce primăria în următorii patru ani, primarul Ilie a promis că în foarte scurt timp va prezenta „primul 11”, ca la fotbal.

„Vor fi şase consilieri ai primarului, aşa prevede Codul administrativ, şi aceştia vor veni şi din zone care nu au legătură cu politicul. Ba dimpotrivă aş spune. Îi veţi cunoaşte în curând”, a mai spus primarul municipiului Tulcea.

Legat de patrimoniu, atât în şedinţa de consiliu în care a fost aprobată hotărârea privind asumarea protocolului de predare – primire a imobilului Grădina de Vară Dacia din Tulcea, Județul Tulcea, str. Isaccei nr. 16, a terenului și a bunurilor
mobile aferente, cât şi în conferinţa de presă, primarul Ştefan Ilie a ţinut să mulţumească premierului Ludovic Orban pentru faptul că a sprijinit preluarea acestui …patrimoniu.

Cu cuvinte puţine şi pe înţelesul tuturor, primarul Ştefan Ilie, până mai ieri alaltăieri primar la Luncaviţa, a explicat că municipiul Tulcea avea din 2008 pe lege (nr. 303/2008, prin care s-a modificat Ordonanța Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia) acest obiectiv în patrimoniu, doar că nu avea semnat protocolul de predare-primire cu RADEF. Ceea ce a şi făcut zilele trecute: a preluat cu o hârtie semnată ce era al municipiului de … 12 ani! Restul hotărârilor de consiliu – trei la număr – şi corespondenţa cu RADEF au fost practic maculatură degeaba!

 

Back to top button