Ştirea zilei

Producătorii autothoni vor vinde în pieţe şi de mâine încolo

- cele trei pieţe vor funcţiona, dar cu tonetele în aer liber

Timp de două zile, sub atenta coordonare a viceprimarului Dragoş Simion, tonetele şi mesele producătorilor autohtoni din cele trei pieţe administrate de societatea Agreopieţe SA (societate aparţinând Consiliului local) din municipiul Tulcea, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Veche şi Piaţa Vest, au fost relocate în aer liber, în imediata apropiere a zonelor amenajate. Decizia vine după ce exista pericolul ca de luni, 9 noiembrie 2020, toate cele trei pieţe agroalimentare să fie închise conform prevederilor din Hotărârea CNSSU nr 52.

Ne adaptăm pentru funcționarea piețelor și în condițiile restricţiilor impuse de pandemie, pentru fiecare zonă, deoarece ne dorim cel mai mult ca tulcenii să poată beneficia de produse naturale, iar producătorii să își poată desfășura activitatea.

Pentru Piața Nouă va fi utilizat spațiul din parcul Sf. Gheorghe, pentru Piața Veche zonele din imediata apropiere a halelor închise, pentru Vest, parcările din vecinătate, iar pentru E3, spațiile publice aferente.” a fost mesajul postat pe pagina sa de socializare de primarul Ştefan Ilie.

Numărul producătorilor autohtoni nu a scăzut

Potrivit directorului SC Agropieţe SA Tulcea, Rodica Pascale, soluţiile de relocare a meselor şi tonetelor din spaţiile semiînchise amenajate în Piaţa Sf Gheorghe şi Piaţa Veche sau spaţiile închise din Piaţa Vest au fost discutate cu producătorii din cele trei pieţe şi niciunul nu a refuzat relocarea.

„Motivele pentru care s-a făcut relocarea meselor şi tonetelor le ştiţi şi le ştiau şi producătorii din cele trei pieţe. Am discutat cu ei şi împreună cu conducerea primăriei am relocat 35 de mese şi tonete din spaţiul semiînchis al Pieţii Sf Gheorghe în Parcul Sf Gheorghe, 15 mese şi tonete din spaţiul semiînchis al Pieţii Vechi pe zona halelor de carne şi lactate, iar din spaţiile închise ale Pieţii Vest am relocat 14 mese şi tonete în zona adiacentă respectiv în parcările din apropiere. Pe timpul verii aveam, e adevărat, peste o sută de producători în cele trei pieţe, dar acum începând cu luna noiembrie numărul lor a scăzut şi probabil va scădea” a declarat Rodica Pascale, directorul SC Agropieţe SA Tulcea.

 

Back to top button