fbpx
Consiliul Judeţean

Proiect cu finanțare europeană 100% al AZL Sulina, în pericol de a fi reziliat!

Potrivit unui proiect de hotărâre repus astăzi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Tulcea, după ce luna trecută acesta a fost amânat, aleșii județeni erau informați că ”în anul curent a fost semnat Contractului de finantare nr.802 /22.02.2023 , încheiat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii rurale prin Directia Generala de Pescuit – Autoritatea de Management pentru programul POPAM, pentru realizarea proiectului ,,Amenajarea in Portul Tulcea, a unui ansamblu de pontoane de acostare cu pasarele de acces si amfiteatru, pentru ambarcațiuni mici”,, în valoare de 1.178.100 lei cu TVA inclus – respectiv TVA neeligibil 188.100 lei.

Proiectul de hotărâre prin care cu valoarea acestui  contract de finanțare s-a vrut rectificarea bugetului AZL Sulina a fost supus aprobării consilierilor județeni în ședința de azi iar înainte de vot, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a precizat faptul că această ”marină” va fi amenajată în imediat vecinătate a complexului monumental de pe faleză dedicat lui Ivan Patzaichin. Chiar și așa, în ciuda faptului că finanțarea este 100% europeană prin FLAG Delta Dunării pe POPAM, proiectul a fost respins și nu a primit numărul necesar de voturi, respectiv cel puțin 16 voturi din totalul de 31. După ședință, directorul general al AZL Sulina, Dragoș Ioniță, a declarat că există pericolul ca acest contract de finanțare să fie reziliat. ”Fără această rectificare a bugetului regiei noastre există mari șanse să cerem rezilierea contractului” – a declarat directorul general al AZL Sulina, Dragoș Ioniță.

Prin proiectul de hotărâre, consilierilor județeni și s-a adus la cunoștință faptul că ”este necesară rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a Programului de investiții pentru cuprinderea sumelor aferente implementării acestui proiect. Suma din fonduri nerambursabile este în cuatum de 990 mii lei, iar suma de 188 mii lei reprezentând TVA va fi asigurată din subvenții de la bugetul propriu al Județului Tulcea. Regia Autonoma Administrația Zonei Libere Sulina îsi va exercita dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată aferenta cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului si va avea obligația de a restitui la bugetul propriu al Județului Tulcea, sumele reprezentând taxa pe valoarea adăugata dedusa si recuperata”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button