Ştirea zilei

Proiectul-concurs „Mesajul meu antidrog” are două premiante din Tulcea

- Andreea Claudia EROFEI şi Briana CRISTEA au fost premiate de juriu la secţiunile Grafică-Liceu şi respectiv Pictură-Gimnaziu

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog teritoriale, a implementat, în anul școlar 2020-2021, proiectul-concurs „Mesajul meu antidrog”. 

 „Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal din toate judeţele ţării şi din Bucureşti şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA. Proiectul are forma unui concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare originală – culturală, artistică sau prin sport etc., opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Şi în acest an, au participat la acest concurs numeroşi elevi – 4.005 şi cadre didactice – 761, cu un număr de 3.248 de lucrări, la secţiunile: film de scurt metraj şi spot videoarte vizuale – grafică, pictură şi fotografie și free-style (cu sub-secţiuni stabilite la nivel local – sport, sculptură, quilling, materiale reciclate, vlog, aplicaţii pentru smartphone, muzică, eseu, poezie, naraţiune, lucru manual, acţiuni civice, acţiuni sanogene, acţiuni ecologice etc.). De asemenea, alţi 79.669 de elevi şi 3.977 de profesori au fost informaţi despre activităţile proiectului.

Premii pentru două eleve din Tulcea la Grafică şi respectiv Pictură

La doar 18 ani neîmpliniţi, Andreea Claudia EROFEI este elevă în clasa a XII-a la Liceul Grigore Moisil din Tulcea şi, potrivit juriului, mesajul său grafic a fost considerat cel mai bun din secţiunea Liceu. Competiţia la această secţiune a fost una dintre cele mai aprige, cu lucrări foarte bune, iar rezultatul elevei din Tulcea, culmea, nu de la un liceu de arte, este cu atât mai preţios, dovadă că mesajul a făcut diferenţa, dincolo de calităţile artistice ale competitorilor.

Am vrut sa transmit mesajul că lumea în culoare nu aduce un bine vizual, implicit mental persoanei ce consumă astfel de substanțe. În ochii săi, lumea reală este gri, lipsită de sens și monotonă fiind înlocuită de efectul drogurilor ce dau impresia că ar schimba-o, creând în schimb o lume și mai horifică ochilor săi.„, spune câştigătoarea secţiunii Grafică – Liceu, Claudia Andreea Erofei.

Deși are doar 15 ani, Briana CRISTEA – locul 2 la secţiunea Pictură – Gimnaziu, are o viziune complexă asupra artei pe care o consideră un adevăr subtil și puternic, o lume cu neîmpliniri și înfrângeri, o lume pe care ea o înțelege foarte bine.

Mă bucur foarte mult că a fiost admisă la Liceul de Artă cu nota 10 şi va rămâne eleva mea şi în liceu. O inspiră tot ce o înconjoară, și recunoaște că nu este încă pregătită să abordeze o temă majoră fiindcă este la început de drum și este conștientă ca mai are multe de descoperit și de învățat.  Abordează cu predilecţie compozitii cu personaje, nuduri și portrete mai ales, iar acest concurs a fost pentru ea o oportunitate de a aborda atât tehnica cât şi mesajul, atitudinea ei faţă de problemele prin care unii adolescenți trec.„, spune profesorul său coordonator Claudia Grigore Pahom.

Back to top button