Recomandări pentru deplasări în siguranţă cu autoturismul

Având în vedere atenționările meteorologilor cu privire la faptul că în aceste zile se vor înregistra o instabilitate atmosferică  în mai multe zone ale țării, cu intensificări ale vântului, furtuni și condiții de grindină, polițiștii tulceni vin în sprijinul șoferilor cu recomandări de circulație în siguranță pe șosele.

 Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

 În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.

 De asemenea, vântul afectează buna desfășurare a traficului rutier și vă atenționăm cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.

 Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare.

 Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât maim ult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

 Totodată, trebuie evitate oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

 În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a acea o bună vizibilitate și faceți fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare!

 DRUM BUN!

 

Back to top button