Ştirea zilei

Recomandările poliţiştilor în caz că primiţi un apel prin care vi se solicită bani

Polițiștii de prevenire a criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județen Tulcea vă oferă recomandări pentru protecția dumneavoastră:

ATENȚIE: Dacă primiți un telefon de la un ”binevoitor” care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenții către autorități sau sub orice alte motive:

Nu dați curs unei cereri de acest tip și nu trimiteți bani, deoarece există riscul major să fiți victim unei înșelăciuni!

Cum trebuie să procedați

  • Solicitați persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medical, de poliție sau de parchet unde s-ar afla ruda implicate în accident, urmând a suna la aceste instituții pentru confirmare;
  • Nu vă bazați pe cele relatate de un necunoscut. Escrocii mizează tocmai pe reacția emoțională puternică, de moment. Întrerupeți imediat convorbirea și încercați să apelați în cel mai scurt timp, de pe telefonul mobil, ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul.
  • Chiar dacă cel care vă sună ”vă recomandă” să fiți discret sau vă spune că nu puteți lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autoritățile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeți în el! Trebuie să știți că reprezentanții poliției sau ai parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicați în accidente rutiere.
  • Anunțați Poliția la numărul de urgență 112 pentru a primi sprijin de specialitate. În niciun caz nu acceptați o întâlnire direct cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un polițist!
Back to top button