Record de testaţi COVID 19 la Tulcea! Cazurile pozitive, din păcate, în creştere

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţieie Prefectului Judeţul Tulcea, astăzi, 07.05.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.

Până la data de 07.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 386 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in creștere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 36 persoane si au intrat un număr de 42 persoane. Până la data de 06 mai 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 4346 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 82 persoane. Până la data de 07 mai 2020 au ieşit din perioada de carantină 541 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 302.

De asemenea, până la această dată au fost testate 1.644 de persoane, 169 persoane fiind testate ieri 06.05.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 65 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. A fost înregistrat un deces, o persoană în vârstă de 62 de ani. 30 de persoane sunt încă internate din care 18 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 34 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 07 mai 2020 s-au efectuat controale la 103 locuinte, din care la 88 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 15 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 445 persoane, dintre acestea 382 de către lucrători ai Poliţiei şi 63 de către lucrători ai Jandarmeriei.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că   toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 0 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 0 lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 06.05.2020, 33 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 0 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 77.100 lei, din care 77.100 lei aplicate de poliţişti si 0 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.900 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 10.712.839 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Comunicat al Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea

Back to top button