fbpx
Comune

Reuniunea de Lucru Zonală a filialelor ACOR din sud estul României, la Constanța!

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România în parteneriat cu Camera de Conturi a județului Constanţa a organizat azi Reuniunea de Lucru Zonală pentru județele Vrancea, Brăila, Galați, Tulcea, Buzău și Constanța, ce a avut ca scop stabilirea de proceduri comune, precum şi expunerea de bune practici în domeniu. 

Agenda întâlnirii a vizat următoarele teme de dezbatere: identificarea și dezbaterea aspectelor semnificative din activitatea UAT-urilor care pot obtura implementarea prevederilor legislative în vigoare, exemplificarea bunelor practici din colaborările Curții de Conturi a României cu Asociația Comunelor din România, respectiv, identificarea zonelor de risc din activitatea de audit intern și stabilirea masurilor ce trebuie luate pentru a beneficia de audit intern complementar eficient, în concordanță cu obiectivele instituției supreme de audit, stabilirea de checklist-uri necesare ordonatorilor de credite pentru verificări preliminare și de stabilirea a direcțiilor viitoare de control şi dezbaterea de proceduri pentru executarea veniturilor unităților administrativ teritoriale și stabilirea/întocmirea corectă și completă a listei de rămășită.

Acest gen de întâlniri (și mă bucur foarte mult că au loc) sunt semne ale modernizării mentalităților din administrația publică locală.
Pentru că între primării și Curtea de Conturi/Camerele de Conturi trebuie să existe exact o relație de colaborare, pe principiul echilibrului și verificării, o relație care, în final, să ducă doar la o eficientizare a modului în care sunt cheltuiți banii publici.
Noi, în Jurilovca, avem o astfel de relație cu cei de la Curtea de Conturi. Îi considerăm parteneri și sprijin în procesul respectării prevederilor legale și cred că exact acesta este raportul potrivit: de parteneriat, nu de adversitate.
Mă bucur de fiecare dată când lucrurile se așează pe un făgaș normal și evoluția în administrația publică și în mentalități începe să fie o certitudine, nu doar o speranță.” a transmis Eugen Ion, președintele ACOR Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button