Ştirea zilei

S-a inaugurat Parcul de joacă pentru copii „Petre Marinescu” din Izvoarele!

- "fiul satului şi cetăteanul de onoare" Petre Marinescu a dat numele unui vis al primarului George Ghiorghe, realizat cu fonduri de la bugetul local

La nici o sută de metri de Şcoala Gimnazială Izvoarele, chiar peste drum de primărie, pe un teren ce a aparţinut familiei Marinescu s-a edificat, timp de aproape trei ani, pentru a fi inaugurat azi, Parcul de joacă pentru copii „Petre Marinescu”.

Este una din investiţiile care au schimbat faţa localităţii Izvoarele. În imediata apropiere se află dispensarul medical modern ce va fi recepţionat în primăvara anului viitor (peste 250 de metri construiţi la standarde occidentale, de firma Constart Confort Sarichioi) iar în continuarea locului de joacă pentru copii, primarul George Ghiorghe vrea să vină şi cu un parc pentru cei de vârsta a treia.

„Parcul de joacă pentru copii  ce poartă numele domnului Petre Marinescu, cel care ne-a oferit cei 1000 de mp din centrul localităţii pentru a edifica această oază de bucurie pentru cei 156 de copii de la Şcoala Gimnazială Izvoarele, am început să îl construim în 2019. Nu ne-am grăbit să îl realizăm şi să îl inaugurăm anul trecut cum s-ar fi gândit unii (anul trecut au fost alegeri – n.n.) ci am aşteptat până în momentul în care am fost convinşi că va fi o adevărată bijuterie. Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 100.000 de euro, dar vă asigur că a meritat fiecare euro investit aici iar bucuria copiilor cărora le este destinat este, cum se zice, nepreţuită” spune primarul George Ghiorghe.

Cel mai emoţionat dintre toţi, nici nu se putea altfel, a fost la acest eveniment Petre Marinescu, de loc din Izvoarele, chiar dacă este mai cunoscut la Galaţi sau Braşov unde a jucat fotbal sau la Tulcea unde a fost până anul trecut viceprimar.  Române însă „fiu al satului” iar de câţiva ani are şi titlul de „Cetăţean de onoare al comunei Izvoarele”!

Parcul de joacă pentru copiii din Izvoarele îi trezeşte şi acum frumoase amintiri celui care dă numele acestui amplasament pentru că aici a copilărit, în casa bătrânului Asanache Marinescu, momente evocate în discursul său de după cuvântul de deschidere ce a aparţinut primarului comunei. Video mai jos:

 

Parcul de joacă pentru copii Petre Marinescu va avea cât de curând în imediat aparopiere şi un parc pentru persoanele în vârstă din comună, cu o scenă pe care vor avea loc şi spectacole folclorice. Despre investiţiile în derulare la Izvoarele dar şi despre alte investiţii viitoare, într-un alt material de la Izvoarele.

Back to top button