fbpx
Educaţie

S-au publicat notele la Bacalaureat: nicio medie de 10 la Tulcea!

- note de 10 la toate probele, dar nicio medie încă

Ministerul Educației a publicat astăzi, 3 iulie, ora 11:00, pe site-ul dedicat, http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2023.

Pentru a susține examenul de bacalaureat s-au înscris 1144 candidați, prezenți au fost 1099 (96,07%), 45 (3,93%) au absentat, iar 1 elev a fost eliminat. Au promovat examenul, înainte de contestații, 738 de candidați(67,15%), având media minim 6,00.

Statistica notelor de 10 pe probe/discipline de examen este următoarea:

La proba de limba și literatura română lucrările a 4 candidați au fost notate cu 10;

La proba obligatorie a profilului s-au înregistrat 20 note de 10 (la matematică – 9, iar la istorie – 11);

La proba la alegere a profilului și a specializării: 22 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare -11).

Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR). Pentru a fi declarat promovat la acest examen, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții (cumulate):

recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

obținerea mediei 6 (minium) la probele scrise.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi comunicate în data de 7 iulie.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button