fbpx
Comunicate

Sancțiuni ale jandarmilor pentru pescuit în zone strict protejate!

În weekend, jandarmii au aplicat 26 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 avertismente, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, a Ordonanței de Urgență nr 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Astfel, 10 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 avertismente au fost aplicate pentru neprezentarea permisului de pescuit și pescuitul oricăror specii de pești sub dimensiunile minime legale, iar 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru pescuitul recreativ în zona strict protejată Zagen.

Cu această ocazie, atragem atenția că se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în Ordinul nr. 10/235/2023 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2023.

 

2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru trecerea animalelor domestice prin fondul forestier, fără aprobare legală.

 

5 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 avertisment au fost aplicate pentru proferarea în public de injurii și expresii jignitoare

 

1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor.

 

2 sancțiuni contravenționale dintre care 1 avertisment au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

 

1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității.

 

1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru tulburarea liniștii locatarilor prin producerea de zgomote.

 

1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru împiedicarea minorului de la fapte de vagabondaj.

 

De asemenea, jandarmii tulceni au acordat sprijin la constatarea a 5 infracțiuni (lovirea sau alte violențe, furt, distrugere și conducere auto sub influența alcoolului) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button