Ştirea zilei

Școala Alexandru Ciucurencu are cei mai pricepuți sanitari din România!

- echipa de la Colegiul Spiru Haret a ocupat locul 3

Ieri, 30 iulie, s-a desfășurat etapa națională a competiției de educație pentru sănătate și acordarea primului ajutor – Academia Sanitarii Pricepuți. Concursul s-a desfășurat într-o formă hibridă, cu probă teoretică on line și probă practică organizată fizic și jurizată de o echipă mixtă de arbitri din care a făcut parte și dna asistent Florentina Pituh, instructor voluntar al Filialei Tulcea a Crucii Roșii . La startul competiției s-au aliniat peste 250 de elevi din ciclurile gimnazial și liceal, județul Tulcea fiind reprezentat de Școala Alexandru Ciucurencu și Colegiul Dobrogean Spiru Haret, ambele calificate în urma câștigării etapei județene a competiției.

Evoluția celor două echipaje a fost una spectaculoasă, atât la proba teoretică unde au obținut fiecare câte 19 puncte din 20 posibile, cât mai ales la proba practică care i-a pus pe salvatori în fața unor victime cu afecținuni complicate și destul de dificil de gestionat. Complexitatea cazurilor nu i-a împiedicat însă pe pricepuții noștri sanitari să obțină două și respectiv trei note de 10. Meritoriu este faptul că prestația celor doi lideri, Vlad-Luca Mario – Colegiul Dobrogean Spiru Haret și Bianca-Alina Boureanu – Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu, a fost unanim apreciată de echipa de arbitraj, fiecare dintre ei fiind punctat cu nota 10.

La categoria gimnaziu, echipajul Școlii Gimnaziale Alexandru Ciucurencu, coordonat de dna prof. de biologie Alina-Dorina Haiman s-a clasat pe LOCUL 1, în timp ce colegii lor mai mari, respectiv echipajul Colegiului Dobrogean Spiru Haret, pregătit de dna prof. de biologie Adina Radu a ocupat LOCUL 3 în clasament la o distanță de numai 80 de sutimi de locul 1.

Ambele echipaje vor merge pe 5 august la București, acolo unde va avea loc festivitatatea de premiere și munca lor va fi răsplătită pe măsură.

Back to top button