fbpx
Tulcea

Semnal de alarmă tras de Eugen Terente, deputat USR Tulcea: ”S.O.S. VITICULTURA!”

apel către ministrul Agriculturii, Petre Daea, din partea deputatului Eugen Terente

Uitați de autorități,  dar nu când este vorba de controale și amenzi, afectați de costurile tot mai ridicate ale produselor fito-sanitare, ale forței de muncă și ale utilităților, dar cu prețul de vânzare rămas mic de câțiva ani, 𝒗𝒊𝒕𝒊𝒄𝒖𝒍𝒕𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒆𝒔𝒄 𝒍𝒐𝒗𝒊𝒕𝒖𝒓𝒂 𝒅𝒆 𝒈𝒓𝒂ț𝒊𝒆 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝒎𝒊𝒏𝒊𝒔𝒕𝒓𝒖𝒍 𝑷𝑺𝑫 𝒂𝒍 𝑨𝒈𝒓𝒊𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒊𝒊, 𝑷𝒆𝒕𝒓𝒆 𝑫𝒂𝒆𝒂, 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝒊𝒎𝒑𝒐𝒓𝒕𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒗𝒊𝒏 𝒊𝒆𝒇𝒕𝒊𝒏 𝒅𝒊𝒏 𝑼𝒄𝒓𝒂𝒊𝒏𝒂.

De ani buni, prețul strugurilor și al vinului bate pasul pe loc, în timp ce costurile au explodat.  Prețurile produselor fito-sanitare, de exemplu, au crescut cu peste 70%. La fel și prețul combustibilului. 

Mâna de lucru este tot mai scumpă și mai greu de găsit, iar procesatorii de struguri români sunt atent monitorizați de către stat, care aplică produselor lor cele mai dure criterii ale calității.

Adăugăm aici și un an 2022 secetos, în care producția în vie a scăzut simțitor, și avem imaginea unui sector al agriculturii care abia se mai ține pe linia de plutire. Prin această declarație politică fac apel către ministrul Agriculturii, Petre Daea, să convoace urgent o întâlnire cu viticultorii pentru a găsi soluții la criza din acest sector.” a declarat în plenul Camerei Deputaților, Eugen Terente, deputat USR Tulcea.

Cu una dintre cele mai mari suprafețe cultivate de vie și cu un mare număr de viticultori, #JudețulTulcea, alături de producătorii din Vrancea, Iași, Constanța și Dolj are de suferit de pe urma acestor importuri. De aceea deputatul tulcean Eugen TERENTE, în calitate de președinte al Organizației Județene USR Tulcea a ținut să transmită și un mesaj direct ministrului Agriculturii: ⚠𝑫𝒐𝒎𝒏𝒖𝒍𝒆 𝒎𝒊𝒏𝒊𝒔𝒕𝒓𝒖 𝑫𝒂𝒆𝒂, 𝒏𝒖 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒊ț𝒊 𝒑𝒂𝒔𝒊𝒗 𝒄𝒖𝒎 𝒗𝒊𝒕𝒊𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂 𝒓𝒐𝒎â𝒏𝒆𝒂𝒔𝒄ă 𝒂𝒋𝒖𝒏𝒈𝒆 𝒑𝒆 𝒃𝒖𝒕𝒖𝒄𝒊!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE