fbpx
Comunicate

Siguranță rutieră: 20 de pietoni amendați de polițiști pentru traversare prin loc nepermis

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație ale căror cauze generatoare sunt abaterile săvârșite de către pietoni. Acțiunea a avut, în primul rând scop preventiv, vizând conștientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regulile de circulație.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, pietonilor care au traversat strada prin locuri nepermise.

Astfel de activități vor continua și au ca scop informarea pietonilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii accidentelor de circulație în care sunt implicați aceștia.

Pentru siguranța pietonilor, polițiștii recomandă:

□ traversați drumul public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea de pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;

□ asigurați-vă permanent, chiar şi atunci când vă aflați pe trecerea de pietoni, astfel încât traversarea să fie făcută în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);

□ nu traversați niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;

□ pe vreme rea sau întuneric, purtați haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;

□ să nu traversați prin spatele mijloacelor de de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie;

□ copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button