fbpx
Comunicate

Situație operativă la nivelul județului Tulcea – 28 noiembrie 2023, ora 18

În acest moment la nivelul județului Tulcea toate drumurile naționale și județene, cu excepția sectoarelor de drum județean DJ 229 între localitățile Niculițel și Izvoarele, intersecție cu DN22F și DJ 222A între localitățile Horia și Luncavița, sunt deschise circulației publice. Măsura a fost luată în urma unei ședințe extraordinare a CJSU Tulcea în urmă cu puțin timp.

De la începutul manifestărilor meteorologice severe din data de 26 noiembrie și până în prezent, la sediul Instituției Prefectului au fost 6 ședințe extraordinare ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde au fost luate decizii pentru gestionarea situațiilor de urgență, iar Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției a răspuns la peste 100 de solicitări ale populației care semnalau blocaje în trafic, copaci căzuți ori alte situații de urgență care, in mod prioritar au fost gestionate și rezolvate de forțele Ministerului Afacerilor Interne, Prefectura Tulcea, ISU Tulcea, Poliția de Frontieră, Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, MApN, reprezentanți ai Primăriilor din județul Tulcea, Serviciul Județean de Ambulanță.

Aproape 400 de persoane au fost salvate din autoturismele blocate pe drumurile din județul Tulcea ori asistate de serviciile de urgență și intervenție ale MAI dar și ale Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea atât în cursul zilei de duminică, când s-au manifestat fenomene meteo severe pe raza județului Tulcea și când am fost sub avertizare de COD ROȘU de vânt și ninsori și până în prezent. 
Au fost organizate misiuni pentru sprijinirea populației care a avut nevoie de asistență medicală de urgență și la care ambulanțele nu puteau ajunge. Transportul și transferul acestora către echipajele medicale specializate a fost realizat atât cu sprijinul șenilatelor cât și cu ajutorul elicopterelor SMURD din județele Galați și Constanța.
De asemenea forțele ISU Tulcea au intervenit pentru înlăturarea copacilor care blocau drumuri de acces, drumuri naționale și județene, dar și pentru înlăturarea crengilor căzute pe autoturisme, în peste 100 de cazuri.

Dacă în cursul nopții de duminică spre luni erau afectați aproximativ 58 de mii de clienți ai companiilor de furnizare a energiei electrice, din 44 de localități, în ultimele 24 de ore, a fost restabilită realimentarea cu energie electrică a peste 28000 de clienți pe raza întregului județ. În acest moment sunt alimentate parțial cu energie electrică 6 localități și 20 de localități nu au energie electrică. Echipele specializate de intervenție ale companie de electricitate intervin de mai bine de 50 de ore pentru restabilirea alimentării cu energie electrică. Echipele de intervenție aflate în teren au fost suplimentate cu personal specializat din municipiul București. Intervențiile acestora sunt dificilă deoarece zonele în care trebuie să intervină pentru restabilirea unei situații normale se află în zone greu accesibile și izolate de drumurile naționale și județene.

În gestionarea situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta județului Tulcea capacitatea de intervenție a fost mărită cu personal și cu tehnică. Altfel, în ultimele trei zile peste 150 de pompieri au fost la datorie și au intervenit pentru salvarea vieților omenești, protejarea bunurilor și sprijinirea populației pentru a avea acces la servicii medicale de urgență.

Centrul de Comunicare și Informare Publică a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE