fbpx
Ştirea zilei

Slujbă de Bobotează fără procesiune, pe pontonul de lângă Hotel Delta

Mâine, 6 ianuarie 2023, de la ora 12.30 pe Faleza Dunării (Pontonul AZL – lângă Hotel Delta) P.S. Sa Visarion episcopul Tulcii, va oficia în sobor o slujbă de sfințire a apei urmată de ceremonialul aruncării Sf. Cruci în apele Dunării. Este pentru prima dată în ultimii ani când acest eveniment are loc într-un capăt al falezei Dunării și nu în zona consacrată de lângă Casa Sindicatelor și, de asemenea, este pentru prima dată când evenimentul are loc fără procesiune.

Dacă slujba de Bobotează are loc într-un capăt al falezei și nu în zona ei centrală e lesne de înțeles de ce: lucrările de consolidare a cheului și pereului Portului Tulcea nefiind finalizate în acea parte a șantierului. Ce a fost mai greu de înțeles a fost de ce nu a mai avut loc anul acesta tradiționala procesiune, iar răspunsul este cam același: șantierul. Dar nu cel de pe faleza Dunării ci cel din centrul municipiului. Să sperăm că de ambele vom scăpa anul acesta și vom avea o faleză și un centru al municipiului așa cum ne-au promis autoritățile județene și municipale.

Evenimente similare celui de la Tulcea, însă cu caracter local vor mai avea loc și în alte localități din județ, așa cum ne-au transmis reprezentanți ai Episcopiei și Protopopiatelor din Tulcea, Niculițel și Babadag. Astfel, la Ostrov și Peceneaga se va sfinți apa Dunării, la Măcin, Smârdan, Turcoaia, Grindu, Luncavița și Isaccea se va sfinți apa Dunării și se va arunca în Dunăre crucea, în timp ce la Măcin, Smârdan, Greci, I.C. Brătianu, Garvăn, Văcăreni, Luncavița, Valea Teilor, Izvoarele și Horia vor avea loc și slujbe de sfințire a cailor urmate de concursuri în care cai și călăreți se vor întrece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button