Ştirea zilei

Sute de kilograme de peşte, zeci de plase de pescuit şi bărci confiscate de la braconieri

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au acționat, în perioada 16-23 februarie 2022, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește. Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat controale, în Delta Dunării, în zona navigabilă și terestră.

Polițiștii au constat 9 infracţiuni, dintre care 6 de braconaj piscicol și 3 de furt, fals și uz de fals.

5 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări și au verificat 2 ambarcațiuni.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 354 de kilograme de pește, 37 de unelte de pescuit (14 setci tip monofilament, 14 setci din fir textil și 9 din fire polimerice torsionate, în lungime totală de peste 1,5 km), 3 ambarcațiuni, 3 motoare pentru ambarcațiuni, 3 acumulatori auto, 3 rezervoare și 4 rame.

Valoarea aproximativă a bunurilor confiscate este de 148.100 de lei.

Exemple:

1. La data de 16 februarie 2022, în apropierea localității Colina, județul Tulcea, pe un canal de legătură cu lacul Razelm, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal privind infracțiuni de braconaj, fals și uz de fals, în baza ordonanței de ridicare, au ridicat, în vederea confiscării, o ambarcațiune prevăzută cu motor de 150 CP (în valoare totală de aproximativ 62.000 de lei), care ar fi fost folosită la săvârșirea a 12 infracțiuni de braconaj piscicol.

2. La data de 22 februarie 2022, pe lacul Razelm, golful Holbina, au fost depistați 2 bărbați, care ar fi pescuit dintr-o ambarcațiune cu motor outboard de 115 CP, folosind 8 unelte tip setcă din fir textil și 9 unelte tip setci din fire polimerice torsionate, având capturate 194 kg. de pește, din diferite specii.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.

Uneltele de pescuit, ambarcațiunea și motorul au fost ridicate, în vederea confiscării.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

3. La data de 22 februarie 2022, pe Canalul 2, în apropierea lacurilor Sinoe (județul Constanţa) și Smeica (județul Tulcea), au fost depistaţi în flagrant delict un bărbat și un minor, la scurt timp după ce ar fi pescuit comercial cu 14 setci tip monofilament, având capturate 75 kg. de peşte, din diferite specii.

Aceştia ar fi folosit la activitatea de braconaj piscicol o ambarcaţiune tip lotcă, cu motor outboard de 20 CP.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare.

Uneltele de pescuit, ambarcațiunea și motorul au fost ridicate, în vederea confiscării.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Back to top button