fbpx
Mediu

Tánczos Barna: ”Creștem amenzile pentru cei care încalcă legea în Rezervația Biosferei Delta Dunării”

Hotărârea de guvern, adoptată în ultima ședință de Guvern, stabilește amenzi uriașe de până la 15.000 lei pentru persoane fizice sau până la 50.000 lei pentru persoane juridice pentru anumite contraveții prevăzute la art. 13 din Legea nr.82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.
Va fi astfel aspru sancționat intrarea în locurile de cuibărit, distrugerea cuiburilor sau a locurilor de cuibărit, intrarea neautorizată în zonele strict protejate, executarea lucrărilor de amenajare și construcție neautorizate sau camparea în afara zonelor aprobate. 
Acțiunile noastre pot avea un impact negativ asupra biodiversității ducând chiar la compromiterea sau pierderea unor habitate naturale. De aceea, respectarea legislației este obligația fiecăruia dintre noi, trebuie să dăm dovadă de un comportament responsabil față de natură și mediul înconjurător. Prin înăsprirea sancțiunilor urmărim descurajarea încălcării prevederilor legale în vigoare. Amenzile erau mici, neactualizate din anul 2011.” – a anunțat ministrul Tánczos Barna.

După intrarea în vigoare a hotărârii (în termen de 30 de zile de la publicarea în MOR) așteptăm și din partea ARBDD, o instituție parcă picată de vreo trei ani în amorțire, să prezinte pe larg aceste modificări legislative care, mai mult ca sigur, nu vor opri declinul Deltei Dunării.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE