Ştirea zilei

Tot mai multe străzi din municipiu vor fi cu sens unic!

- hotărârile se iau în baza unui studiu de mobilitate vechi din 2019

Din necesitatea identificării unor soluții imediate pentru parcarea autoturismelor în municipiu, D.I.A.P Tulcea a executat lucrări de instituire pentru noi sensuri unice, dupa cum urmează:
str. Muncii – accesul se face din str. General Nicolae Mateescu;
str. Bucovinei (segmentul rutier dintre intersecția cu str. Mircea Vodă până la ieșirea în str. Victoriei) – accesul pe sens unic se face din str. Victoriei;
segmentul rutier de pe str. Victoriei cuprins între str. Buna Vestire și intersecția cu str. Bucovinei – accesul se face din str. Buna Vestire„, anunţa ieri, pe pagina de socializare Direcţia Întreţinere şi Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Tulcea.

Nu sunt singurele străzi pentru care s-a instituit sens unic de circulaţie în ultima perioadă şi nici nu vor fi ultimele străzi pe care se va circula mai devreme sau mai târziu într-un singur sens.

SENSURILE UNICE NOU INSTITUITE:
⬆️str. Bucovinei (segmentul dintre intersecția cu str. Mircea Vodă până la ieșirea în str. Victoriei) – accesul pe sens unic se face dinspre str. Victoriei;⬆️str. Victoriei (segmentul cuprins între str. Buna Vestire și intersecția cu str. Bucovinei) – accesul se face dinspre str. Buna Vestire
⬆️str. Smârdan – accesul se face din str. Trandafirilor;
⬆️str. Traian (segmentul cuprins între str. Bucovinei – str. Nicopol) – accesul pe sens unic se face dinspre str. Bucovinei;
⬆️str. Trandafirilor (segmentul cuprins între str. Nicopol și str. Buna Vestire) – accesul se face dinspre str. Nicopol;
⬆️str. Muncii – accesul se face din str. General Nicolae Mateescu.

Azi, în cadrul conferinţei de presă prilejuită de anunţarea programului din „Săptămâna mobilităţii”, primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a anunţat faptul că tocmai pentru că există un studiu de mobilitate din 2019 la nivelul municipiului, aceste reglementări sunt mai uşor de luat chiar dacă la luarea deciziei participă reprezentanţi de la Poliţie, Poliţie locală, Jandarmerie, alte instituţii, chiar şi cetăţenii.

Există un studiu de mobilitate în municipiul Tulcea din 2019 care stă la baza acestor decizii, pe care eu le consider benefice. Mai mult, unele dintre ele sunt cu caracter temporar, pentru a le testa un timp şi pentru a le vedea eficacitatea. Pe lângă sensuri unice vom încerca să fluidizăm traficul rutier şi prin amenajarea unor sensuri giratorii, pentru început la intersecţia străzii Babadag cu Păcii, în dreptul Hotelului Egreta.” a precizat primarul Ştefan Ilie.

Şi tocmai pentru a aduce la cunoştinţa publicului aceste decizii, înainte ca ele să fie luate, din zilele următoarea acestea vor fi anunţate din timp astfel încât conducătorii auto să fie informaţi în prealabil.

Back to top button