Ştirea zilei

Tulcea luată cu asalt de turişti! Blocaj la intrarea în municipiu

- municipiul se dovedeşte o poartă prea mică de intrare în deltă

Municipiul Tulcea s-a dovedit azi o poartă prea mică de intrare pentru turismul din Delta Dunării. O coloană întinsă pe mai bine de trei kilometri, de la semaforul de la Peco şi până în curbele din vii, a arătat cât se poate de limpede că infrastructura oraşului nu este pregătită pentru a face faţă turiştilor care trec prin Tulcea pentru a ajunge la destinaţiile din deltă.

 

De la ora 11.00 au fost primele semnale că Tulcea va fi luată cu asalt de sute de maşini într-un interval scurt de timp. Poliţia Rutieră a intervenit prompt şi a trimis imediat nu unul ci trei echipaje de poliţişti pentru a dirija circulaţia şi pe rute alternative, nu doar pe strada Babadag. Mai mult, s-a dat dispoziţie ca la 2 Cantoane să fie dirijată circulaţia şi pe ruta alternativă spre Tulcea, pentru a nu aglomera Drumul european E 87.

Au reuşit, dar în mică măsură deoarece imediat după ora 12.00 coloana de maşini se întindea tocmai în curbele de la vii. O coloană de cel puţin trei kilometri cu maşini ale turiştilor care au pierdut cursele Navrom Delta cu plecare la 13.30.

Unul dintre poliţiştii care au coordonat fluidizarea circulaţiei ne-a declarat că niciodată nu s-au mai confruntat cu un asemenea aflux de autoturisme la intrarea în municipiu şi fără dirijarea acestora pe rute alternative, Viticulturii şi Barajului, exista riscul ca acea coloană să se întindă până la Podul de la Cataloi.

O spunem de mai mult de două săptămâni în presa națională: în minivacanța de Paște, hotelurile si pensiunile din Delta Dunării sunt rezervate, în proporție, de aproape 100%! Poate este greu de acceptat pentru unii, dar Asociația Delta Dunării chiar își îndeplinește obiectivele. Printre multe alte activități pe care le vedeți pe pagina noastră, integram și datele statistice privind gradul de rezervare și ocupare a locurilor de cazare din Delta Dunării și le oferim publicului. Autoritățile trebuie doar să le vadă.” se arată pe pagina de Facebook a Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, dar cine să perceapă?

Se tot vobeşte de o mare parcare la intrarea în municipiu unde turişti să îşi lase maşinile în siguranţă şi să nu mai aglomereze zona adiacentă falezei. Se vorbeşte şi … cam atât.

Vrea nu vrea, municipiul Tulcea rămâne poarta principală de intrare a turiştilor în Delta Dunării. Că sunt orgolii mărunte cum că municipiul Tulcea nu este destinaţie turistică şi prin urmare ce rost are să le oferi turiştilor un acces de bun simţ spre deltă este trist pentru un oraş care, din păcate, mai mult decât o panoramă de pe Colnicul Hora nu are ce oferi turiştilor.

Azi, cu navele pasager ale Navrom Delta, spre Sulina au plecat 231 de pasageri, spre Periprava un număr de 64 iar spre Sfântu Gheorghe cei mai puţini, doar 44. Sute de turişti vor apela astfel la bărci rapide pentru a ajunge să se cazeze de azi în deltă pentru că nimeni nu vrea să rămână în acest oraş. Nu pentru el au bătut sute de kilometri…

Poate că dacă ar fi ajuns până la 13.30 numărul pasagerilor ar fi fost de două sau poate de trei ori mai mare… După ce au aşteptat 2 ore în trafic la intrarea în Tulcea şi după ce unii au pierdut transportul spre destinaţia turistică oare cu ce impresie rămân aceşti turişti despre municipiul Tulcea?

Back to top button